Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 27 Mart 2015 - 11:18 Yorum: 0

Dünya Tiyatrolar Günü

Bilecik Belediye Başkanı Yağcı, mesaj yayımladı

Dünya Tiyatrolar Günü

BİLECİK (AA) - Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yağcı, mesajında, Bilecik'i tiyatro sanatında örnek bir şehir yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Tiyatro sanatının toplum hayatındaki önemine değinen Yağcı, şöyle devam etti:

"Tiyatro insana, hayata dair ne varsa onu sunar ve kendi anlatım gücüyle gerçekleri çarpıcı şekilde ortaya koyar. Eğitici işleviyle tiyatro, insana kendini ve hayatı sorgulamasının, doğruya, iyiye, güzele ulaşmasının anahtarlarını verir. Seyirciyle oyuncu arasında kurulan doğrudan ilişki, tiyatroyu bambaşka bir dünya haline getirir. Tiyatro, farklı görüşlerin, kültürlerin, inançların, birbirini anlamasına, insanın kendini tanımasına imkan tanır. Her yıl yenisini  düzenlediğimiz ve önümüzdeki yıllarda uluslararası boyutta gerçekleştirmeyi düşündüğümüz tiyatro festivalimiz ile yeni nesilleri erken yaşlarda tiyatroyla tanıştırmak, onlara tiyatro sevgisi aşılamak için gayret gösteriyoruz.

Şüphe yoktur ki daha güzel bir dünyanın kapılarını açmakla, gerek Türk tiyatrosu gerekse dünya tiyatrosu adına iyi işler yaptığımızı düşünüyoruz. Düzenlediğimiz tiyatro festivalleri ile kaybolmaya yüz tutmuş komşuluk ilişkilerimizin yeniden canlanmasını, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın pekişmesini sağlıyoruz. Tiyatro, dünya var oldukça yaşayacak ve hayatımızdaki vazgeçilmez yerini korumaya devam edecektir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber