Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
13:52 YÖK Başkanı Özvar: "2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınını...13:50 Doğum gününde minibüsün altında kalarak hayatını kaybetti13:48 Karabük’te uyuşturucu operasyon: 2 gözaltı13:48 Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: “Uyku apnesi tanısı konan kişilerin ehli...13:47 Kazada ağır yaralanan genç 14 gün sonra hayatını kaybetti13:46 Akbank, geliştirdiği ‘büyük dil modeli’ ile müşterilerine hizmet verecek13:46 Tavandaki lambaları düzeltirken elektrik akımına kapılarak 4 metreden düştü...13:46 Başkan Köksal Üniversite öğrencileri ile buluştu13:46 Yargıtay Başkanlığı seçiminde 25. turda da sonuç çıkmadı13:45 Kahreden kaza kamerada: Baba öldü, 9 yaşındaki kızı ağır yaralı13:43 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda 177 kilometrelik Bodrum - Kuşada...13:43 Kardeşi ve işçisi silahlı saldırıda öldürülen adam: “Planlanmış, alçakça ya...13:42 GTO nisan ayı meclis toplantısı yapıldı13:39 Beyaz eşya satışları Mart ayında yüzde 24 arttı13:37 Freni tutmayan kamyonet devrilip paramparça oldu, yaralı sürücü hastaneye k...13:36 CHP Lideri Özel, Çorlu Tren Kazası davasından sonra açıklamalarda bulundu13:35 Bursa’da FETÖ’nün askeri mahrem yapılanmasına darbe 4 kişi gözaltına alındı13:34 İspir’de iki grup arasında bıçaklı ve sopalı kavga13:34 Aziziye Belediyesi; “Sevimli dostlarımızla dost bir kurumuz”13:33 Başkan Şahin veteriner hekimlerin önemine dikkat çekti
23 Nisan
Yerel 24 Mart 2015 - 12:13 Yorum: 0

Dünya Tüberküloz Günü

Bursa Halk Sağlığı Müdürü Akan: "Dünyada her yıl yaklaşık 9 milyon yeni hasta ortaya çıkmakta ve 1,5 milyon insan veremden ölmektedir"

Dünya Tüberküloz Günü

BURSA (AA) -  Bursa Halk Sağlığı Müdürü Özcan Akan, dünyada her yıl ortalama 1,5 milyon kişinin verem hastalığından hayatını kaybettiğini bildirdi.

Akan, Dünya Tüberküloz Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, halk arasında verem olarak bilinen hastalıkta son yıllarda önemli ölçüde azalma yaşandığını ancak yine de önemli bir halk sağlığı sorunu olarak görülmeye devam ettiğini belirtti.

Veremin "mycobacterium tuberculosis" denilen bir bakteriyle oluşan, tedavi edilmezse ölümle sonuçlanabilen bir hastalık olduğunun bilgisini veren Akan, şunları kaydetti:

"Dünyada her yıl yaklaşık 9 milyon yeni hasta ortaya çıkmakta ve 1,5 milyon insan veremden ölmektedir. Verem mikrobu, güneş görmeyen ve iyi havalandırılmayan ortamlarda uzun süre canlı kalabilir. Güneşten gelen ışınlar verem mikrobunu kısa sürede öldürür. Ayrıca ortamın iyi havalandırılması da bulaşmayı engelleyebilir. Tedavi görmeyen verem hastaları ile aynı evde yaşamak, kalabalık, havalanması iyi olmayan ev koşulları ve vücut direncini azaltan hastalıklar veremin kişiler arasında bulaşma ve hastalıkla karşılaşan kişilerde ortaya çıkma riskini artırır. Tüberküloz hastası bir kişi düzenli ilaç kullandığı takdirde 6-9 ayda tamamen iyileşir. İlaçların içilmesi sık sık unutulursa düzensiz aralıklarla kullanılırsa ya da ilaçlar yeterli süre kullanılmazsa hastalık ilaçlara dirençli hale gelebilir. Bu durumda hastalığın tedavisi daha zor, daha uzun süreli ve daha pahalı bir hale gelir."

Akan, halsizlik, çabuk yorulma, kilo kaybı, ateş ve gece terlemesi ile üç haftadan uzun süreli öksürük, balgam çıkarma veya göğüs ağrısı şikayetleri bulunanların Verem Savaş Dispanseri veya diğer sağlık kuruluşlarına başvurması gerektiğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber