Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 16 Nisan 2014 - 14:08 Yorum: 0

Dünya Turizminde Yeni Trendler, 2014 Yılından Beklentiler Paneli

AKTOB Başkanı Hacısüleyman:

Dünya Turizminde Yeni Trendler, 2014 Yılından Beklentiler Paneli

ANTALYA (AA) - Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ve Antalya Tanıtım AŞ Başkanı Yusuf Hacısüleyman, insanların artık gazete ilanı ile değil, internet ve sosyal medya yoluyla tatil planı yaptığını belirterek, "Antalya'nın dijital markette yavaş yavaş yerini alması gerekiyor" dedi.

Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi işbirliğinde "Dünya Turizminde Yeni Trendler, 2014 Yılından Beklentiler Paneli" düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi konferans salonundaki panelde konuşan Hacısüleyman, insanların seyahate karar vermesinde kullandıkları araçların sürekli değiştiğini dile getirdi.

Hacısüleyman, "Türkiye'de tatile hala gazete ilanlarıyla karar verdiğimizi söyleyebiliriz ama bazı ülkelerde artık gazete yoluyla değil, daha çok internet ve sosyal medya yoluyla tatil planı yapılıyor. Yani insanların bilgi ve deneyim paylaşımı başka insanlar üzerinde oldukça etkili" dedi.

Akıllı telefonlar sayesinde insanların artık her türlü bilgiye rahatlıkla ulaştığını anlatan Hacısüleyman, şöyle devam etti:

"Antalya'nın dijital markette yavaş yavaş yerini alması gerekiyor. Dünya genelinde yaklaşık 1 milyar 50 milyon civarında gezinen insan bulunuyor. Bunun içinde tatil amaçlı gezinen insan sayısı 360-400 milyon kadar. Antalya'ya yılda 12 milyon yabancı geldiğini düşünürsek, aslında çok iyi bir yerde olduğunu görürüz."

Antalya'ya 12 milyon turistin 11,5 milyonunun kum, güneş ve deniz için geldiğini, şehirde tatil turizminin oldukça geliştiğini vurgulayan Hacısüleyman, Türkiye'de turizm geliri ve konaklamanın yüzde 60-65'inin Antalya'da gerçekleştiğine dikkati çekti.

- Dünya nüfusunun yüzde 23'ünün turizm hareketlerine katılması bekleniyor

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Aksu da dünyada yılda 1 milyar civarında insanın çeşitli nedenlerle gezdiğini, yapılan projeksiyonlara göre 2030 yılına doğru dünya nüfusunun yüzde 23'ünün turizm hareketlerine katılmasının beklendiğini söyledi.

Türkiye'nin, dünyada yabancı ziyaretçi sayısında 6, turizm gelirleri bakımından da 12'nci sırada bulunduğunu bildiren Aksu, Avrupa ve Rusya pazarlarındaki potansiyel düşünüldüğü zaman turist sayısının daha üst rakamlara çıkabileceğini kaydetti.

Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Nizamettin Şen ise çevre olmazsa turizm diye bir şeyin olamayacağını, bu nedenle çevrenin korunmasına önem verilmesi gerektiğini ifade etti.

Rixos Otelleri Başkan Yardımcısı Volkan Şimşek de misafir beklentisi iyi analiz edebilen otellerin kazandığını dile getirdi. Müşteri trendinin "parası az, vakti çok" ve "parası çok, vakti az" şeklinde ikiye ayrıldığına işaret eden Şimşek, otellerin hedefinin parası çok müşteriye uygun ürün yapıp kapmak olduğunu söyledi. 

Otellerde akıllı odaların gelişmeye başladığının altını çizen Şimşek, teknolojinin hat safhada olduğu, tek düğme ile ışıktan ısıya kadar birçok konforun sağlandığı odaların müşteriler tarafından çok tercih edildiğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber