Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 04 Mart 2015 - 14:08 Yorum: 0

"Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü"

"Dokumaca Efsaneler" sergisi Denizli'de açılacak

'Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü'

DENİZLİ (AA) - Anadolu'nun binlerce yıllık efsanelerinin, dokuma yoluyla ifade edildiği eserlerden oluşan "Dokumaca Efsaneler" sergisi Denizli'de açılacak.

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) Başkan Yardımcısı ve Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Başkanı İsa Dal, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 Mart'ta bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü" dolayısıyla çeşitli etkinlerin yanı sıra çok önemli bir serginin açılışını gerçekleştireceklerini belirtti.

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) sponsorluğunda gerçekleştirilen ve Anadolu'nun binlerce yıllık efsanelerinin, dokuma yoluyla ifade edildiği eserlerin Denizli'de sanatseverlerle buluşacağını ifade eden Dal, şunları söyledi:

"Dokumaya gönül veren ve başkanlığını Prof. Günay Aykaç Atalayer'in yaptığı 14 öğretim üyesi ve sanatçıdan oluşan Dokumaca Grubu'nun hazırladığı eserlerden oluşan sergi, Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü kapsamında Denizli'de görücüye çıkacak. Dört yıl süren araştırmalar sonucu hazırlanan, Anadolu´nun binlerce yıllık efsanelerinin dokuma yoluyla ifade edildiği 'Dokumaca Efsaneler' sergisi, 6-15 tarihleri arasında tekstilin kalbi Denizli'de Denizlili sanatseverlerle buluşacak."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber