Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 04 Mart 2015 - 11:08 Yorum: 0

Dünya Yaban Hayatı Günü

Doğal Yaşamı Koruma Vakfı Kırklareli il Temsilcisi Çidem:

Dünya Yaban Hayatı Günü

KIRKLARELİ (AA) - Doğal Yaşamı Koruma Vakfı Kırklareli il Temsilcisi Göksal Çidem, bilinçsizce ve acımasızca yapılan avcılık ile vahşi madenciliğin yaban hayatını katlettiğini bildirdi.

Çidem, Dünya Yaban Hayatı Günü, dolayısıyla yayımladığı mesajında, sahipsiz, sermayesiz, söz hakları olmayan yaban hayvanlarının herkes tarafından korunması gerektiğini belirtti.

Televizyonlarda domuzların pazara, İstanbul’da boğaza gittiğinin izlendiğini ifade eden Çidem, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Sermaye dağa çıktı. Domuzlar boğaza ve pazara indi. Günlük çıkarlar uğruna yok ettiğimiz yaban hayatın mensuplarını sirklerde, akvaryumlarda ve hayvanat bahçelerinde görebiliyoruz. Ne yazık ki onlar eziyet çekerken, keyifle izlemeye devam ediyoruz. Dünyamız ve doğamız  milyonlarca yılda oluştu. Milyonlarca yılda oluşan doğa, milyonluk kazançlar için yok ediliyor. Bilinçsizce ve acımasızca yapılan avcılık ile vahşi madencilik yaban hayatı katlediyor.. Bu dünya sadece insanlara ait değil.  Doğadan ve doğrudan yana olmakla, geleceğe yaşanır bir dünya bırakmak mümkün olacaktır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber