Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:51 Manisa’da 2 ton su 1 TL oldu, kartlı sayaç zorunluluğu kalktı21:49 Adalet Bakanı Tunç, Bosna Hersek Adalet Bakanı Bunoza ile bir araya geldi21:49 Dicle Nehri’nde ceset ihbarı ekipleri harekete geçirdi21:48 ABD, Filistin’in BM’ye tam üyelik talebini veto edecek21:48 Adalet Bakanı Tunç, Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret etti21:47 Terör örgütüne yardım ve yataklıktan kesinleşmiş cezası olan şahıs tutuklan...21:45 Adalet Bakanı Tunç, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret etti21:45 Adalet Bakanı Tunç, SDA Genel Başkanı İzzetbegoviç ile bir araya geldi21:44 Tokat’ta 5.6 büyüklüğündeki deprem güvenlik kameralarına yansıdı21:43 Gaziantep’te cinayetten hüküm giyen zanlı Yalova’da yakalandı21:43 Adalet Bakanı Tunç, Bosna-Hersek Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanı...21:27 Amasya’da ahırda çıkan yangın söndürüldü21:17 Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla helikopter kazasında hayatını kaybetti21:16 CHP Genel Başkanı Özel: "Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları z...21:11 A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın EURO 2024’teki rakipleri belli oldu21:07 Muğla heyeti Erasmus projesi için İspanya’ya gitti21:02 Babaeski’de tüp yüklü kamyonda korkutan yangın21:01 İtalya Dışişleri Bakanı Tajani: "(İran saldırısı) İsrail’in vereceği karşıl...21:00 Gölcük’te bungalovların kiralanması krizi belediye meclisine yansıdı: Gölcü...21:00 TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi
Türkiye 21 Eylül 2017 - 20:23 Yorum: 0

Dünyaca ünlü et ustaları Sultanahmet Meydanı’nda şov yaptı

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ve Fatih Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen "Gastronomist 2017', Sultanahmet Meydanı'nda dünyaca ünlü...

Dünyaca ünlü et ustaları Sultanahmet Meydanı’nda şov yaptı

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ve Fatih Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen "Gastronomist 2017', Sultanahmet Meydanı'nda dünyaca ünlü et ustalarını misafir etti. Etkinlikte ünlü et ustaları maharetlerini gösterdi.

Dünya gastronomi başkenti olmaya aday İstanbul'da 21 - 24 Eylül tarihleri arasında ziyarete açık olan "Gastronomist 2017'ye başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın önemli katkıları ve Fatih Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen "Gastronomist 2017', tamamen geleneksel mutfak kültürlerini içinde barındırdı. Türkiye'deki ilk uluslararası organizasyon olması ile de dikkat çekti.

Dünya mutfaklarının kıtalararası katılımlar ile temsil edildiği, konuk ülkelerin geleneksel mutfaklarının yanı sıra Türkiye coğrafyasının kadim mutfak kültürünü yansıtan reçete sunumları, yemek sohbetleri, paneller ve çocuk atölyeleri gibi birçok katmanlı etkinliğin yer aldığı bir Türkiye projesi olarak öne çıkan Gastronomist 2017, dünyanın geleneksel mutfaklarını İstanbul'a taşıdı.

Gastronomi dünyasının önde gelen STK'ları Anadolu Halk Mutfağı Derneği, Mutfak Dostları Derneği ve Mutfak Magazin Dergisi'nin işbirliğinde düzenlenen organizasyonda dünyaca ünlü İtalyan kasap Dario Cecchini, Türkiye'nin et profesörü olarak tanınan Cüneyt Asan ve ünlü kıtaları aşmış Brezilyalı et ustası Andre Lima de Luca birlikte Sultanahmet Meydanı'nda muhteşem bir şova imza atıldı.

"Temel hedeflerimizden biri, geçmişi 2 binli yılları aşan Türk mutfağını dünyaya tanıtmak"

Etkinlik kapsamında düşüncelerini ifade eden Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Şu anda arkamda ünlü Brezilyalı et ustası şef de Luca var. Hemen yanında İtalya'nın dünyaca ünlü et ustası şefi Cecchini var ve bizde de Cüneyt Asan var. Neticede şuanda milletin huzurunda açık alanda ilk defa gerçekleşiyor. Genelde bu tür şovlar kapalı alanda olur. Açık alanda herkesin gözleri önünde kendi maharetlerini gösteriyorlar. Burada temel hedeflerimizden bir tanesi dünya mutfağını tanımak ama bununla birlikte geçmişi 2 binli yılları aşan Türk mutfağını dünyaya tanıtmak. İlk oldu. 27 ülkeden 45 tane çok önemli insan katıldı buraya. Ümit ederim. Daha sonraki yıllarda daha çok ilginin olacağını, teveccühün olacağını düşünüyoruz" dedi.

"300 kiloluk bir danayı bütün olarak pişirdim. Bu bir ilkti"

Türkiye'nin et profesörü olarak tanınan Cüneyt Asan etkinlikle ilgili, "Gastronomist bir gastronomi organizasyonu. Buradaki amaç ve maksat, ülkemizi ve ülkemizin yemeklerini anlatmak, dünyaya tanıtmak. Dünyada bu işi yapan en iyiler, en ünlüler ile beraber olmayı düşündük. Dünyadan onları da davet ettik. Fransa'dan, Japonya'dan, Brezilya'dan, İtalya'dan Çin'den misafirlerimiz var. Bunlarla buluşarak ülkemizi anlatmayı, tanıtmayı, gastronomimizi, yemeklerimizi anlatmaya çalıştık. Burada dünyanın en büyük etçileri var. Bu güzel ülkenin Türkiye'mizin bir etçisi olarak gastronomisinin içinde olan biri olarak farklı bir şey yapmak istedim. Ben de bugün Türkiye'de ilk kez denenen bir şeyi denedim. 300 kiloluk bir danayı bütün olarak pişirdim. Bu bir ilkti" ifadelerini kullandı.

Dünyaca ünlü et ustaları Sultanahmet Meydanı’nda şov yaptı

Dünyaca ünlü et ustaları Sultanahmet Meydanı’nda şov yaptı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber