Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mayıs 2016 - 20:13 Yorum: 0

Dünyaca Ünlü İztuzu’nda İşletme Tartışması

Muğla'nın Dünyaca ünlü İztuzu Plajı'ndaki günübirlik alan ve tesisin işletme hakkının şirketlerine ait olduğunu iddia eden Dalyan Çevre Geliştirme...

Dünyaca Ünlü İztuzu’nda İşletme Tartışması

Muğla'nın Dünyaca ünlü İztuzu Plajı'ndaki günübirlik alan ve tesisin işletme hakkının şirketlerine ait olduğunu iddia eden Dalyan Çevre Geliştirme Turizm İnşaat Emlak ve Otel A.Ş. (DALÇEV) yetkililerinin plajdaki büfeye eşya koymaları tartışma konusu oldu.

DALÇEV yetkililerinin İztuzu Plajında bulunan büfe işletmesine gelmesi ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi iktisadi işletmesi yetkilileri de plaja gelerek tutanak tuttu. Yetkililer, DALÇEV A.Ş.'nin büfeden çıkartılması için Kaymakamlığa dilekçe verdiklerini ifade ettiler. Özel Çevre Koruma Bölgesi olan İztuzu Plajı'nın korunması için Bakanlık tarafından Muğla Üniversitesine yükümlülük verildiğini belirten yetkililer hukuki yollara başvuracaklarını kaydettiler.

İztuzu boğazağzı mevkiindeki işletmelerin işletme hakkının kendilerinde olduğunu iddia eden DALÇEV A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Oruç; "Boğazağzı günü birlik işletmeleri 29 Aralık 2014 tarihinde bize teslim edildi. Bizde sezonun başlaması ile geldik, tesisimizi açtık ve işletmeye başladık. Bizim aleyhimize herhangi bir mahkeme kararı yok. Protokolün iptali ile ilgili bir girişim vardı. Muğla mahkemeleri bu girişimi de geçersiz kıldı. Dolayısı ile bize teslimattan kaynaklanan hakkımızı kullanıyoruz" diye konuştu.

Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, MSKÜ tarafından kendilerine plajın işgali yönünde şikayet dilekçesi sunulduğunu söyledi. Gerekli birimlere dilekçenin havale edildiğini belirten Kaymakam Ürkmezer, "Jandarma plajda gerekli kontrolü yapacak. Duruma göre de işlem yapılacak" dedi.

İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu üyesi bir grup ise plaja giderek MSKÜ yetkililerinden bilgi aldı.

2014 yılında Plajın Boğazağzı mevkisindeki günü birlik alan ve tesislerin işletme hakkının, Muğla Valiliği bünyesinde kurulan Muğla Çevre Koruma Vakfı Turizm Limited Şirketi (MUÇEV) tarafından DALÇEV A.Ş.'ye verilmesi üzerine Ortaca Belediyesi itiraz ederek hukuki yollara başvurmuş, çevre direnişçileri de eylem başlatarak, kurdukları çadırlarda gece gündüz plajın özel şirkete verilmemesi için eylemlerine devam etmişlerdi. Plaj daha sonra ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Muğla Üniversitesine devredildi.

Dünyaca Ünlü İztuzu’nda İşletme Tartışması

Dünyaca Ünlü İztuzu’nda İşletme Tartışması

Dünyaca Ünlü İztuzu’nda İşletme Tartışması

Dünyaca Ünlü İztuzu’nda İşletme Tartışması

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber