Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 18 Ağustos 2015 - 21:50 Yorum: 0

Dünyaca ünlü tıp ressamı Malatyalı Levent Efe Malatya'ya geliyor

Dünyaca ünlü tıp ressamı Malatyalı Levent Efe “Tıbbi Sunumlarda Görsel Kullanımı” konulu Seminer için Malatya'ya geliyor.

Dünyaca ünlü tıp ressamı Malatyalı Levent Efe Malatya'ya geliyor

MALATYA GÜNCEL - Dünyaca ünlü tıp ressamı Malatyalı Levent Efe “Tıbbi Sunumlarda Görsel Kullanımı” konulu Seminer için Malatya'ya geliyor. 

Malatya Tabip Odasında 19.08.2015 Çarşamba Günü Saat 19,00 da “Tıbbi Sunumlarda Görsel Kullanımı” konulu seminer için Malatya'ya gelecek olan Dünyaca ünlü Malatyalı tıp ressamı Levent Efe, bir röportajında mesleği ile ilgili şunları söylüyor; 

Tıp okuduktan sonra çizerliği meslek seçeceğini tahmin bile edemezdim. Daha 7-8 yaşlarında futbol maçlarının fotoromanlarını çizmeye başladım, figüratif resme yatkınlığım, insan vücudu ve hareket çizerken hissettiğim rahatlığının o günlerden geldiğini söylüyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir süre pratisyen hekim ve Anatomi Bilim Dalı öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1987’de ABD’ye gitti. Orada Johns Hopkins Tıp Fakültesi’nde, Tıp Çizerliği bölümünde eğitim gördü. Houston’da çalışırken ünlü kardiyolog Dr Michael deBakey için çizim yaptı. 1990 yılından bu yana Avustralya’nın Melbourne kentinde serbest tıp çizeri olarak çalışıyor. Yayıncısından doktoruna, her tür tıp çizimi ihtiyacına cevap veriyor.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber