Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 26 Mart 2015 - 14:53 Yorum: 0

"Dünyada ve Türkiye'de Türkçe Öğretimi" Konferansı

SAKARYA (AA) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Türk Dili Bölüm Başkanlığı'nca ''Dünyada ve Türkiye'de Türkçe Öğretimi'' konulu konferans düzenlendi.SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi’ndeki konferansta...

'Dünyada ve Türkiye'de Türkçe Öğretimi' Konferansı

SAKARYA (AA) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Türk Dili Bölüm Başkanlığı'nca ''Dünyada ve Türkiye'de Türkçe Öğretimi'' konulu konferans düzenlendi.

SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi’ndeki konferansta konuşan Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Doç. Dr. Mustafa Altun, Türkçe ve Türk kültürüyle ilgili bilgi verildi.

Altun, dünyada ve özellikle Avrupa'da bazı dernekler ile sivil toplum kuruluşlarında Türkçe öğretildiğini belirterek, bu kapsamda okullar açıldığını ve Türkçe'nin, İngilizce'nin yanında seçmeli ders olarak öğretildiğini ifade etti.

Türkçe öğretiminin ağırlıklı olarak üniversitelerde gerçekleştirildiğine işaret eden Altun, Türkçe'nin yanı sıra Türk coğrafyası, Türk mimarisi ve türkoloji konularında da bilgiler verildiğini vurguladı.

Dünyada Türkçe öğretimi konusunda 2009 yılında kurulan Yunus Emre Enstitüsü’nün farklı ülkelerde 36 tane merkezinin bulunduğunu aktaran Altun, "Enstitünün Türk dilini ve kültürünü tüm dünyaya tanıtma, temsil etme ve oradaki insanlara anlatma amacıyla kuruldu. Bu konuda Türkoloji yaz kampları adıyla 5 hafta ve 7 hafta süren bir takım kurslar da var. Dışarıdan gelen öğrenciler buraya getiriliyor. Biz de iki yıldır hocalarımızla beraber Türkçe yaz okulunu sürdürüyoruz. Burada Türk kültürünü tanıtıyoruz. Şehir gezileri düzenliyoruz. Kısacası yurtdışından gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz'' şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber