Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 07 Ekim 2016 - 15:24 Yorum: 0

Dünyanın en büyük türbinleri Yeşilırmak’ta kullanılacak

Amasya'da Yeşilırmak üzerinde yapımı süren kauçuk bendin montaj işleri tamamlanma aşamasına geldi.

Dünyanın en büyük türbinleri Yeşilırmak’ta kullanılacak

Amasya'da Yeşilırmak üzerinde yapımı süren kauçuk bendin montaj işleri tamamlanma aşamasına geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım'ın da isimlerinin yazıldığı levhaların yerleştirildiği bendin içine elektrik üretiminin sağlanacağı 4,20 santim çapındaki 2 adet dünyanın en büyük burgu türbinleri konuşlanacak.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, "Projenin içerisinde Türkiye'de ilk defa olan dünyanın en büyük türbinleri kullanılacak" dedi.

Türbinlerin kullanılmasıyla yatay sudan elektik üretiminin gerçekleştirileceğini belirten Başkan Özdemir, "Belki Türkiye'de rol model olacak bu. Bizi izleyen, bekleyen DSİ Genel Müdürlüğü yetkililer var. Çevredeki akarsuya sahip illerimiz var. Onlarda bu projenin akıbetini bekliyorlar" diye konuştu.

Projeyi sürdüren firmanın yöneticisi Mustafa Kazancıoğlu da Almanya'dan getirilen her biri 100'er kw elektrik üretecek türbinlerin dünyadaki en büyük burgu sistemi olduğunu söyledi.

Amasya Belediyesi'nin Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) desteğiyle yapımını sürdürdüğü Yeşilırmak Kauçuk Bendi, Rekreasyon Alanları Oluşturulması, Yenilenebilir Enerji Eksenli Gelişim Projesi ile su seviyesinin yükseleceği ırmak üzerinde turistik amaçlı kayıklar Yeşilırmak üzerinde tur düzenleyebilecek. Irmak kenarının 150 metrelik bölümünde karşılıklı seyir terasları, tarihi dokuya uygun seyir kuleleri, dinlenme mekanları ve gezi yolları hazırlanacak.

Projenin son durumu Vali Salih Işık, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve belediye meclis üyeleri tarafından yerinde görüldü. Sular altında kalacak bende üzerinde günün anısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Vali Salih Işık ve Başkan Özdemir'in isimlerinin yazıldığı levhalar monte edildi.

Bölgedeki bereketli topraklı sulayan Yeşilırmak'ın Amasya'yı süsleyen bir gerdanlık gibi olduğunu belirten Vali Işık, "Şimdi bu projeyle Yeşilırmak'a bir pırlanta takacağız. Bu projenin sona ermesiyle Amasya halkı daha da güzelleşen Yeşilırmak'ta hoş vakit geçirecektir. Bundan sonrada Belediyemizle işbirliği içeresinde Yeşilırmak'ı her yıl daha da iyi bir hale getirmek için çalışacağız" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber