Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yaşam 19 Ağustos 2014 - 10:43 Yorum: 0

Dünyanın en yaşanabilir kenti yine değişmedi

Avustralya'nın Melbourne kenti üst üste dördüncü kez dünyanın en yaşanabilir kenti seçildi.

Dünyanın en yaşanabilir kenti yine değişmedi

Avustralya'nın Melbourne kenti üst üste dördüncü defa dünyanın en yaşanabilir kenti seçildi.

The Economist Intelligence Unit yönünden dünyanın 140 şehrinde yapılan anketlerle dünyanın en yaşanabilir kentleri seçildi. Melbourne, bu sene da 100 üstünden 97,5 puan alarak üst üste dördüncü defa birinci oldu. Melbourne kentini, 97,4 puan alan Avusturya’nın başkenti Viyana ve 97,3 puan piyasa Kanada’nın Vancouver kenti izledi. 

Dünyanın en yaşanabilir kentleri sıralamasında ilk iki sırayı piyasa Melbourne ve Viyana, geçen sene da anketlerden tıpkı puanları alarak birinci ve ikinci olmuştu. Sıralamada ilk 10 şöyle oluştu: 

Melbourne (Avustralya) 97,5 puan, Viyana (Avusturya) 97,4 puan, Vancouver (Kanada) 97,3 puan, Toronto (Kanada) 97,2 puan, Adelaide (Avustralya) 96,6 puan, Calgary (Kanada) 96,6 puan, Sydney (Avustralya) 96,1 puan, Helsinki (Finlandiya 96 puan), Perth (Avustralya) 95,9 puan, Auckland (Yeni Zelanda) 95 puan.

Listede son sırayı ise Suriye’nin başkenti Şam 30,5 puanla aldı.

Dünyanın en yaşanabilir kentini seçmek için yapılan ankette sağlık, eğitim, istikrar, kültür, altyapı ve etraf konuları baz alınıyor ve kentler 100 üstünden puanlamaya tabi tutuluyor. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber