Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
09:07 Kamyonete çarpmamak için manevra yapan ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı09:01 Gaziantep’te kaçakçılık operasyonu: 4 gözaltı09:00 İnşaat sahasından elektrik kablosu çalan şahıs suçüstü yakalandı08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
Sami Er
Ekonomi 27 Eylül 2020 - 12:28 Yorum: 0

Dünyanın ilk Kürtçe mobil oyunu ’Bejan’ galasını gerçekleştirdi

Dünyanın ilk Kürtçe mobil oyunu olan Bejan, ilk galasını Diyarbakır'da gerçekleştirdi.

Dünyanın ilk Kürtçe mobil oyunu ’Bejan’ galasını gerçekleştirdi

Dünyanın ilk Kürtçe mobil oyunu olan Bejan, ilk galasını Diyarbakır'da gerçekleştirdi. Galada konuşan proje sahibi Erkam Yazılım Genel Müdürü Behmen Doğu, oyunun tüm App Store ve Google Play'den indirilebileceğini söyledi. Kürtçe eğitim setinin satışının 29 Eylül itibarıyla sipariş edilebileceğini kaydeden Doğu, Bejan oyuncakların da önümüzdeki aylarda piyasaya çıkacağını belirtti.

Batman firması olan Erkam Yazılımın geliştirdiği dünyanın ilk Kürtçe çocuk oyunu Bejan, ilk galasını Diyarbakır'da bir otelde gerçekleştirdi. Bejan oyun, Bejan çizgi film, Bejan eğitim seti ve Bejan oyuncak olmak üzere 4 farklı alanda piyasa çıkan Bejan projesinin tanıtım galasına yerel, ulusal ve uluslararası basın yoğun ilgi gösterdi. Pandemiden dolayı sadece basın mensupları ve şirket çalışanlarının katıldığı gala, projenin ana karakteri olan Bejan'ın Kürtçe ve Türkçe maske, hijyen ve sosyal mesafe uyarısını içeren animasyon gösterimi ile başladı.

Galada Bejan hakkında bilgi veren Erkam Yazılım Genel Müdürü Behmen Doğu, 4 alanda piyasaya sürülen Bejan projesinin tanıtımını yaptı. Diyarbakır Teknokent'te animasyon ve Kürtçe dublaj yapan 21 kişilik ekiple yoğun bir emek sürecinin ardından dünyanın ilk Kürtçe çocuk oyununu tasarladıklarını ifade eden Doğu, projenin Diyarbakır Dicle Teknokent AR-GE Projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından da onaylandığını söyledi. Projenin ilk ayağının Bejan oyun olduğunu aktaran Doğu, oyunun 2-5 yaş arası çocuklara hitap ettiğini söyledi. Doğu, çocukların oyun ile eğelenerek anadillerini öğreneceğini kaydetti.

Projenin Kürtçe'yi devam ve zenginleştirme amacı taşısa da Türkçe ve İngilizce dublajının da olduğunu aktaran Doğu, "Bejan kızımın adı, anlamı ise ağrısı ve sıkıntısı olmayan demektir. Projenin ismi buradan geliyor. Çocukluğumda birçok kültürün kendine has çizgi filmi vardı fakat sonradan bizim de böylesine evrensel bir çalışmamız neden olmasın diye düşündüm ve Erkam Yazılım olarak 2 yıl boyunca aktif çalıştık. Bu projeyi yoğun bir emek sonucu açığa çıkardık. Elbette ki eleştirilebilecek yönleri olacaktır. Bu eleştiriler bizim için ön açıcı olup, daha iyisi için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz" dedi.

Dünyanın ilk Kürtçe mobil oyunu ’Bejan’ galasını gerçekleştirdi

Dünyanın ilk Kürtçe mobil oyunu ’Bejan’ galasını gerçekleştirdi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber