Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 17 Ağustos 2016 - 13:03 Yorum: 0

Duraklara bilgilendirme ekranı

MOTAŞ tarafından duraklarda bekleyen yolcuların gidecekleri güzergah aracının hangi saatte hareket edeceğini öğrenebilmeleri için duraklara dijital panolar...

Duraklara bilgilendirme ekranı

MOTAŞ tarafından duraklarda bekleyen yolcuların gidecekleri güzergah aracının hangi saatte hareket edeceğini öğrenebilmeleri için duraklara dijital panolar yerleştirildi.

Ana duraklara konulan panolarda o duraktan hareket edecek araçların, güzergah bilgisi ve hangi saatte yola çıkacağı ekrana yansıtılıyor. Duraktan hareket edecek tüm hatların isimleri ve güzergah numaraları ekranlarda veriliyor. Ayrıca hareket saati gelen araçların anonsları hareketine yakın ve hareket saatinde sesli olarak yapılıyor. Uygulamadan önce durağa giriş yapan yolcular, gidecekleri güzergahın aracının kalkışına ne kadar süre kaldığını şoförlerden veya hareket memurlarından sorarak öğreniyorlardı. Özellikle Malatya'ya gelen misafirler bu konuda daha çok sıkıntı yaşıyordu. Bu tür sıkıntıların yaşanmaması için harekete geçen MOTAŞ yetkilileri, her durağa yolcu bilgilendirme panoları yerleştirdi. Böylece duraklarda bekleyen yolcular, bulunduğu duraktan hangi aracın kalkış yapacağını ve bineceği aracın hareket saatini söz konusu ekrandan takip edebilecek.

Durakların, ulaşım tamamlayıcı unsurları olduğu gerçeğinden hareket eden MOTAŞ, hizmet kalitesinin artırılması amacıyla hatların üzerinde bulunan her durağa numara vererek bulunduğu durağı isimlendirdi. Ayrıca duraklardan geçecek araçların hat kodları, duraklarda belirtildi. Böylece durakta bekleyen yolcular, bulunduğu duraktan hangi hattın geçeceğini öğrenerek çevreden sorma ihtiyacı duymayacaktır. Bu kapsamda bütün trambüs duraklarına duyuru bölümüyle birlikte durağın bulunduğu bölgeyi ve belirgin yerleri gösteren geniş kapsamlı, özel çizimli bir harita yerleştirildi. Durakta inen yabancı biri de olsa nereye gideceğini haritaya bakarak bulabilecek. Özellikle İnönü Üniversitesi öğrencileri, kayıt döneminde fakültelerini arama sıkıntısı yaşamayacak. Bütün fakülteleri duraklara asılan haritalarda gören öğrenciler, kayıt yaptıracakları veya sınava girecekleri fakülteye kolaylıkla ulaşabilecek.

Duraklara bilgilendirme ekranı

Duraklara bilgilendirme ekranı

Duraklara bilgilendirme ekranı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber