Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 31 Temmuz 2014 - 11:58 Yorum: 0

Durakta kitap okuyarak otobüs bekliyorlar

Düzce merkeze bağlı 800 nüfuslu Kabalak köyünde, yolcuların otobüs beklerken zamanı boşa harcamamaları için durağa kütüphane yapıldı

Durakta kitap okuyarak otobüs bekliyorlar

DÜZCE (AA) - ÖMER FARUK CEBECİ - Düzce merkeze bağlı 800 nüfuslu Kabalak köyünde yolcu durağına kütüphane yapıldı. 

Kabalak Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Remzi Yılmaz,  AA muhabirine, köye yolcu durağı yaptıklarını belirterek, daha sonra kurdukları raf sistemiyle mini kütüphane oluşturduklarını söyledi.

Günlük gazetelerin geldiği durakta, kitapların da her hafta düzenli değiştirildiğini anlatan Yılmaz, "Gelen yolcular gazetelerini, farklı kitaplarımız var, onları okuyorlar. Yolcular otobüs saatinden önce gelip kitap okuyor. Günde ortalama 20 kitap okunuyor. Bu duraktan geçen günlük yolcu sayımız 400. 'Yolcuların yarısı kitap okuyor' diyebiliriz, bunları gözlemledik. Akşam karanlığında, durakta ışıklarımız yanıyor" ifadesini kullandı. 

Yılmaz, durağa monte edilen ışıklandırma sistemiyle yolcuların geceleri de kitap okumaya devam edebildiğini kaydederek, şunları dile getirdi

"Durağı yaptığımız için köylüler bize teşekkür ediyor. Özellikle yağışlı havalarda otobüs bekleme yerinin olması insanlar için iyi. Üstüne bir de durakta kitapların olması daha da iyi. Durak olmadığında insanlar evden zorla çıkıyordu. Köy meydanında bulunan bu duraktan bir tane de köyün çıkışına yapmayı düşünüyoruz."

- Köyün çocuklarına doğal oyun parkı

Yılmaz, ayrıca köy çocuklarının internet kafelerde ve bilgisayar başında zaman geçirmelerini önlemek amacıyla tamamen ahşaptan oyun parkı inşa ettiklerini söyledi.

Köy camisinin arkasına inşa edilen park için de "çocuklarımız burada birbirleriyle zaman geçiriyor" diyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Kent merkezlerinde ve parklarda hep yapay, plastik oyun alanları görüyoruz. Dernek yönetimi olarak çocukların kaynaşması ve beraber büyümesi için doğal park yapmayı planladık. Çocuklarımız evde kabuklu kalmaktansa, açılıp burada büyüyorlar. Her gün yaklaşık 100 çocuk bu parkta oyun oynayıp yorulur. Kendi zevklerini burada tatmin ediyorlar."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber