Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 13 Ekim 2015 - 11:29 Yorum: 0

Durmak yok Arslantepe Höyüğü’nü tanıtmaya devam

Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 2015 yılı kültürel etkinlikler kapsamında Arslantepe Höyüğü’nü tanıtmaya devam ediyor.

Durmak yok Arslantepe Höyüğü’nü tanıtmaya devam

Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 2015 yılı kültürel etkinlikler kapsamında Arslantepe Höyğü’nü tanıtmaya devam ediyor.  UNESCO Dünya Kültür Mirası aday listesinde yer alan Arslantepe’nin tanıtımına yönelik 3’üncü konferans Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Eyüp Önler, Kültür ve Sosyal İşler Müşaviri Kemal Deniz, Turizm Araştırmacısı ve Profesyonel Turist Rehberi Bülent Korkmaz, Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Burada konuşan Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müşaviri Kemal Deniz, Arslantepe’nin önemine dikkat çekerek, “Amacımız UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Arslantepe Höyüğü’nün  tanıtımı, halkımıza ve gençlerimize en doğru şekilde anlatabilmek ve tanıtabilmektir. Ayrıca Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak, Arslantepe’yi okullarda ve sivil toplum kuruluşlarına en etkin bir şekilde tanıtmaktır” dedi.

Konferans konuşmacısı olarak katılan Profesyonel Turist Rehberi Bülent Korkmaz ise,  Arslantepe’de ilkel devlet bürokrasisinin doğuşuna dikkat çekerek, Arslantepe’nin dünya tarihi açısından çok önemli bir merkez olduğunu ifade etti. Korkmaz, Arslantepe’yi en iyi şekilde tanıtmaya devam edeceklerini belirterek, Malatyalıların bu konuda duyarlı olmalarını ve Arslantepe’yi gezip görmelerini istedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber