Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
19:02 Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen’de ölenlerin yakınlarına taziye ziyaretind...19:02 Kripto para borsası FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, dolan...19:01 Zeynep Sönmez Antalya’da çeyrek finalde19:00 Çorum Belediyesi, 1571 çocuğa bayramlık kıyafet dağıttı18:59 Burdur’da kontrolden çıkan ticari araç takla attı: 1 kişi yaralandı18:58 Geri dönüşüm tesisinde yangın: Dumanlar iki ilçeden de görüldü18:52 Aracı kurşunlanan Bozdoğan, saldırıyı kınamak için düzenlenen yürüyüşe katı...18:51 Belçika Dışişleri Bakanı Lahbib: "Batı Şeria’da yerleşimciler tarafından uy...18:42 Hazırlık maçı: Sivasspor: 3 - Sivas Dört Eylül Futbol: 018:40 BM Viyana Ofisi’nde "Uluslararası Sıfır Atık Günü" programı18:40 Akkuyu NGS’de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı18:36 Adalet Bakanı Tunç: "Maalesef dünya böyle, adaletsiz bir dünya”18:25 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"18:24 İranlıların nevruz tatili beklentileri karşılamadı18:21 İsrail, Şifa Hastanesi baskınında 200 sivili öldürdü18:20 CHP Genel Başkanı Özel Ortaca’da konuştu: "Limon üreticisini bu hale düşüre...18:19 MHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın’dan CHP, DEM ve YRP değerlendirmesi18:16 Plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak18:12 Konya’da otomobil kaldırıma çarptı: 5 yaralı18:11 Bakan Yumaklı: "Bu memleketi çocuklarımız için dünyada bir numara yapmak üz...
Sami Er
Spor 16 Ekim 2017 - 18:58 Yorum: 0

Dursun Özbek: "Video hakem uygulaması için çalışmalar başlayacak"

Kulüpler Birliği Başkanı Dursun Özbek, TFF'de yapılan görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Dursun Özbek: 'Video hakem uygulaması için çalışmalar başlayacak'

Kulüpler Birliği Başkanı Dursun Özbek, TFF'de yapılan görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Özbek, "Video hakem uygulaması için 2 hafta sonra çalışmalar başlayacak. Deneme hazırlıklarını tamamlamış olacağız" ifadelerini kullandı.

Kulüpler Birliği'nin talebi doğrultusunda Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi, Kulüpler Birliği Başkanı Dursun Özbek ile yardımcıları Şekip Mosturoğlu ve Ferudun Tankut'la görüşme gerçekleştirdi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'da bulunan merkezinde yapılan görüşme yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantı çıkışında açıklamalarda bulunan Dursun Özbek, toplantının gayet yapıcı geçtiğini belirterek, "Kulüpler Birliği olarak toplantı talebinde bulunmuştuk. Bugünkü toplantının ana konusu olarak altyapı ve buna bağlı olarak Türkiye'deki gençlerin yetişmesi konusu vardı. Tabii bunu yabancı sınırlamasıyla birlikte konuştuk. Bu bağlamda daha kuvvetli bir milli takım, daha güçlü bir gençlik yetiştirmek üzere mutabakatımız oldu. Ortak bir çalışma içinde olacağız. Önemli konulardan birisi de video hakem oldu. Federasyon bu konudaki hazırlıklarını bitirmek üzere. Bir deneme çalışması yapılacak 2 hafta sonra ve bu deneme çalışması hazırlıklarını tamamlamış olacağız" diye konuştu.

"Video hakemin aksaksız olarak ilerlemesi lazım"

Kulüpler Birliği toplantısında kurullarla ilgili olarak TFF'yle görüşme yapmak istediklerini ifade eden Dursun Özbek, buna karşın kurullarla ilgili olarak herhangi bir görüşmelerinin olmadığını sözlerine ekleyerek, "Buradaki en önemli görüşmelerden birisi, statlardaki tribün olaylarına bağlı olarak yapılan çalışmalardı. Kulüplerin talepleri, cezaların şahsiliği çerçevesinde, olaya karışan kişilerin tespiti ve cezaların kişilere verilmesiydi. Bu manada bir talimat değişikliğine ihtiyaç vardı ve bunun çalışması yapıldı. Buradaki görüşmelerin tümü Kulüpler Birliği ve federasyonun ortak çalışmasıyla hazırlanıp, ona göre federasyonun karar alması yönünde olacak. Görüşmelerimiz bunlardan ibaretti. Video hakem konusunda da zaman faktörü açısından, federasyon büyük bir çalışmanın içinde. Bu uygulamanın aksaksız olması, travmatik olaylara sebebiyet vermemesi lazım. Bu manada federasyon çalışıyor. Hazırlık maçlarında off-line olarak yapılacak bu uygulama. Bu çalışmaların neticelenmesi ve uygulamanın eksiksiz başlaması lazım. Uygulama zaten başlar başlamaz tartışmaya sebebiyet verirse sonu iyi gelmez" ifadelerini kullandı.

Şekip Mosturoğlu, federasyon başkanının kendilerine video hakem sistemiyle ilgili olarak belli sayıda kriterin tamamlanması gerektiğini ifade ettiği söylerken, Ferudun Tankut da bu sistemin ocak ayında ya da Türkiye Kupası Finalleri'nde uygulamaya geçebileceğini belirtti. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, hafta sonunda oynanacak olan derbi maçla ilgili sorulan soruları ise yanıtsız bıraktı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber