Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 23 Şubat 2017 - 14:13 Yorum: 0

Durum Gıda, ’istihdam seferberliği’ne yüzde 5 artışla katkı verecek

Türkiye'nin en büyük bakliyat üreticilerinden olan Arbel Grubu bünyesinde yer alan Durum Gıda, 2016'da Türkiye'de istihdamını en çok artıran üçüncü...

Durum Gıda, ’istihdam seferberliği’ne yüzde 5 artışla katkı verecek

Türkiye'nin en büyük bakliyat üreticilerinden olan Arbel Grubu bünyesinde yer alan Durum Gıda, 2016'da Türkiye'de istihdamını en çok artıran üçüncü şirket oldu. Durum Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Gülçin Arslan Hazar, hedeflerine ulaşmak için personel artışı yapacaklarını belirterek, "Cumhurbaşkanımızın istihdam artırmaya yönelik çağrısına biz de olumlu cevap veriyoruz ve bu yıl yüzde 5 oranında istihdam artışı sağlayacağımızı söylüyoruz" dedi.

Durum Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Hazar, yazılı bir açıklama yaparak, istihdama yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Arbel Grubu'nun 1980 yılında Mersin'de 10 kişiyle başlayan serüveninin bugün dünyanın farklı kıtalarında binlerce çalışanıyla devam ettiğini vurgulayan Hazar, "Ekonomik krizlerin yaşandığı dönemlerde yatırımlarına devam eden Arbel Grubu, istihdam sayısını da her geçen yıl arttırdı. Grup bünyesinde yer alan Durum Gıda, 2014 yılında 200 kişiyi istihdam ederken, 2016 yılında bu sayıyı yüzde 85 attırarak 370'e çıkardı ve Türkiye'de istihdamını en çok artıran üçüncü şirket oldu" ifadelerini kullandı.

"Dünyadaki başarımızın mimarları çalışanlarımızdır"

Kanada, Amerika, Avustralya, İngiltere, Çin ve Güney Afrika'da bakliyat tesisleri, Hollanda, Hindistan ve Rusya'da ticaret ofisleri bulunduğunu ifade eden Hazar, grup bünyesinde 3 bin kişi istihdam ettiklerini ve bunun üçte birinin Türkiye'deki tesislerde çalıştığını kaydetti. Bakliyat ve makarna sektörleri içinde hizmet verdiklerini ve her iki sektörde de dünyada söz sahibi olduklarını hatırlatan Hazar, "Dünyadaki başarımızın mimarları çalışanlarımızdır" dedi.

Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) yeni yayınlanan bir raporuna göre, küresel işsizlik oranının 2017'de küçük bir artışla yüzde 5,7'den yüzde 5,8'e çıkmasının beklendiğini dile getiren Hazar, bunun da işsiz insan sayısında 3,4 milyonu bulan bir artış anlamına geldiğine dikkat çekti. Hazar, "İşsizliğin azaltılması için istihdam oluşturmak kuşkusuz ekonomik ve sosyal kalkınmanın vazgeçilmez bir unsuru. Dünyada 10 işten 9'unun özel sektör tarafından arz edildiği düşünüldüğünde özel sektörün istihdam sağlamadaki rolü daha iyi anlaşılmaktadır. İstihdam artışı için üretimi artıracak yatırımların süreklilik taşıyor olması gerekiyor. Bu da yatırım ortamının sürekli iyileştirilmesini ve desteklenmesini gerektiriyor" değerlendirmesini yaptı.

"Vasıf uyumsuzluğu kronikleşmiş bir sorun"

İş gücü piyasalarında vasıf uyumsuzluğunun hem Türkiye'de hem diğer birçok ülkede kronikleşmiş bir sorun haline geldiğinin altını çizen Hazar, bu sorunları işe uygun temel ve davranışsal becerilerin uyumsuzluğu, teknik becerilerin yetersizliği ve girişimcilik yeteneği eksikliği olarak sıraladı. Sorunları gidermek üzere yaptıkları çalışmaları anlatan Hazar, şunları kaydetti:

"Alanlarında kendilerini geliştiren, konumlanmasını doğru yapan, doğru soru sormayı ve ortak hareket etmeyi bilen büyük bir ekibe sahibiz. Çalışanlarımızı iş gücü piyasasının değişen koşullarına adapte etmek için eğitimler veriyoruz. Tesislerimizde son teknolojileri kullanıyoruz ve çalışanlarımıza da bu konuda eğitim vererek teknik yeterliliklerini geliştiriyoruz. Mersin'de bulunan tesislerimizde eğittiğimiz ustalarımızı yurt dışındaki tesislerimize departmanların sorumlusu olarak gönderiyoruz. Dünyadaki yeni teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor, üretici firmaları ile görüşerek ekibimizi eğitim amaçlı buralara gönderiyoruz. Tesislerdeki pek çok ihtiyacımız atölyelerimizdeki ustalarımız tarafından geliştirilmekte. Bu çalışmalar şirket giderlerini düşürdüğü gibi personelimizin teknik becerilerini geliştirmekte."

"Bu yıl yüzde 5 oranında istihdam artışı sağlayacağız"

Eskiden şirketlerin sadece karları ve yatırımları ile gündeme geldiklerini hatırlatan Hazar, artık büyümenin istihdam sayısı ile de değerlendirildiğine işaret etti. Farklı ülkelerde yatırım için fizibilite araştırmalarına devam ettikleri bilgisini veren Hazar, istihdam artışı da yapacaklarını belirterek, "Hedefimizde ülke ve ürün portföyümüzü arttırmak, buna paralel olarak da kapasitemizi arttırmak var. Hedefimize ulaşmak için personel artışı da yapacağız. Cumhurbaşkanımızın istihdam artırmaya yönelik çağrısına biz de olumlu cevap veriyoruz ve bu yıl yüzde 5 oranında istihdam artışı sağlayacağımızı söylüyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber