Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 23 Mayıs 2016 - 14:43 Yorum: 0

‘Düşlerinin Adası’ Belgeselinin İlk Gösterimi Kayseri’de Yapıldı

Kuğu Gölü, Uyuyan Güzel, Fındıkkıran gibi başyapıt bale gösterilerinde rol alan ve Fransa'nın en yüksek dereceli sivil nişanı Légion d'honneur (Şeref...

‘Düşlerinin Adası’ Belgeselinin İlk Gösterimi Kayseri’de Yapıldı

Kuğu Gölü, Uyuyan Güzel, Fındıkkıran gibi başyapıt bale gösterilerinde rol alan ve Fransa'nın en yüksek dereceli sivil nişanı Légion d'honneur (Şeref Nişanı) sahibi dünyaca ünlü Rus Balet Rudolf Nureyev'in hayatını anlatan "Düşlerinin Adası" belgeseli, ilk kez Kayseri'de izleyiciyle buluştu.

4. Altın Çınar Kayseri Film Festivali'nde ilk gösterimi yapılan belgesel, yaşadığı zorluklar sonucu ülkesinden iltica etmek zorunda kalan baletin Fethiye Gemiler Adası'ndaki yaşanmışlıklarını anlatıyor. Klasik Bale'nin en önemli sanatçılarından biri olan reformist Rus balet Rudolf Nureyev'in (1938-1993) hayatı, Türk-Rus ortak yapımıyla seyirciyle buluştu. Senaryosunu Evgenia Tirdatova'nın yazıp Orhan Tekeoğlu ile birlikte yönetmenliğini yaptığı, Nurdan Tekeoğlu ve VIP Turizm Başkanı Yasemin Pirinçcioğlu'nun Tirdatova'yla birlikte yapımcılığını üstlendiği "Rudolf Nureyev: Düşlerinin Adası" belgeseline yoğun ilgi vardı.

Yaşadığı zorluklar nedeniyle ülkesinden iltica etmek zorunda kalan Rudolf Nureyev'in önce Fransa'ya sığınmasını ardından da Fethiye Gemiler Adası'na gelerek oradaki köylülerle arasında geçen yaşanmışlıkları konu alan belgeselin çekimlerinde; İstanbul Kapalıçarşı, Rüstem Paşa Cami, Topkapı Sarayı, Fethiye Gemiler Adası ve Türkiye'deki zor günlerinde ona destek olan yakın arkadaşı Yasemin Pirinçcioğlu'nun İzmir'in Bademli Köyü'ndeki evi mekân olarak kullanıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber