Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Ağustos 2016 - 12:03 Yorum: 0

Duyu sorunları ‘Snoezelen’ terapisiyle aşılıyor

Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi'nde uygulanan Snoezelen terapisi ile Otizm, asperger, beyin hasarı ve gelişim geriliği gibi nedenlerle...

Duyu sorunları ‘Snoezelen’ terapisiyle aşılıyor

Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi'nde uygulanan Snoezelen terapisi ile Otizm, asperger, beyin hasarı ve gelişim geriliği gibi nedenlerle duyu sorunu yaşayan çocuklar, şifa buluyor.

Büyükşehir Belediyesi Özel Büyükşehir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, otizm, sosyal iletişimde zorluk yaşayan asperger hastaları, dil ve bilişsel gelişim geriliği yaşayan hastalar, beyin hasarlı hastalar Snoezelen terapi ile rehabilite ediliyor. Rahatlama ve gevşeme anlamına gelen Snoezelen terapi yöntemi ile söz konusu hastalar sözel iletişime gerek duyulmayan bir yöntemle şifa buluyor.

Özel odada duyu hisleri güçleniyor

Terapi ile beş duyu organı olduğundan daha fazla hassas ya da eksik olan hastaların duyuları tamamlanıyor. Hastalar için özel odalar hazırlanıyor. Özel odalarda duyusal sorunların neden olduğu bazı sorunları gidermek için aydınlatma efektleri, renk, ses, müzik ve kokular kullanılarak çeşitli duyular uyarılıyor. Özellikle, otistik hastalarda daha çok fayda sağlayan terapi ile aşırı bir rahatlama sağlanıyor. Hastaların duyu organları güçlendiriliyor.

"Renklerin ayrımına varabiliyorlar"

Rehabilitasyon Merkezi Fizyoterapisti Hasan Çelik snoezelen sayesinde beynin farklı bir dünyaya açıldığını belirterek yöntem hakkında şu bilgileri verdi: "Beş duyu organında sorun olan hastalar için kullandığımız bu yöntem ile hastaları özel odaya alıyoruz. Hasta bazen balon tüpüne, fiber ışıklara sarılarak efekt, renk girdisi ve görüntü girdisini alıyor. Duvarlarda kullandığımız dokular ile dokunsal duyuları alabiliyor. Zemindeki minderler ile de denge sağlamayı hissediyor. Örneğin balon tüpüyle renklerin ayrımına varıyor, kırmızı olunca kırmızı, mavi olunca mavi diyor. Bu tarz görme duyusu eksik olanların görme duyusu tamamlanıyor. Stresi ve anksiyetesi olan çocuklar bu odadan rahatlamış olarak çıkıyor."

Duyu sorunları ‘Snoezelen’ terapisiyle aşılıyor

Duyu sorunları ‘Snoezelen’ terapisiyle aşılıyor

Duyu sorunları ‘Snoezelen’ terapisiyle aşılıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber