Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 16 Mart 2015 - 11:33 Yorum: 0

"Düzbağ Projesi"nde imzalar atıldı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'in 35 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak "Düzbağ İçmesuyu Projesi" için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GASKİ Genel Müdürlüğü, DOLSAR firmasıyla sözleşme...

'Düzbağ Projesi'nde imzalar atıldı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'in 35 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak "Düzbağ İçmesuyu Projesi" için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GASKİ Genel Müdürlüğü, DOLSAR firmasıyla sözleşme yaptı. 

Firma yetkilileriyle sözleşmeyi imzalayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı konuşmada, Gaziantep'in içme suyunun Kahramanmaraş'tan temin edildiğini söyledi.

Mevcut içme suyunun yüzde 73'nün 52 kilometre mesafedeki Kartalkaya Barajı'ndan, yüzde 21'nin 42 kilometre mesafedeki Mizmilli kuyularından, yüzde 6'sının ise şehir merkezindeki kuyulardan karşılandığını ifade eden Şahin, uzak mesafelerden gelen suların yüksek maliyette enerji kaybına neden olduğunu belirtti. 

Şahin, bu durumun uzun vadede sürdürülebilir olamayacağını dile getirerek "Hem uzun vadede kesintisiz içme suyu temini hem de kaliteli ve minimum enerjiyle şehre su teminini sağlamış olacağız. Projenin ihalesini yaptık ve DOLSAR firmasıyla 990 bin TL bedelle sözleşme imzaladık. Projenin süresi 13 ay olup 2016 Mayıs ayında tamamlanacak" diye konuştu.

Projenin iki aşamadan oluşacağını vurgulayan Şahin, birinci aşamanın yaklaşık 110 kilometre uzunluğundaki isale hattı ve regülatör olduğunu, devamının ise DSİ tarafından yapılacak baraj inşaatının olduğunu bildirdi.

Şahin, Düzbağ Barajı'ndan Gaziantep'e ortalama 5,46 metre küp/saniye içme suyu tahsis edileceğine dikkati çekerek 2033 yılına kadar Düzbağ Barajı'ndan, 2033 yılından 2050 yılına kadar ise Düzbağ'a ek olarak Mizmilli kuyularından ortalama 1,75 metre küp/saniye su temini edilmesinin planlandığını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber