Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Ağustos 2016 - 14:28 Yorum: 0

Düzce Belediyesinden hizmet atağı

Düzce Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Nikah Salonu, Engelsiz Park, Aş evi ve 60 yaş üstü Yaşam alanının açılışı yapıldı.

Düzce Belediyesinden hizmet atağı

Düzce Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Nikah Salonu, Engelsiz Park, Aş evi ve 60 yaş üstü Yaşam alanının açılışı yapıldı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, hizmet seferberliğine devam ettiklerini söyledi.

Düzce Belediyesi hizmet atağına kalktı. Başkan Mehmet Keleş'in görevi geldiğinden bu yana çalışmaları süren bir çok yerin açılışı yapıldı.

İlk olarak Düzce Belediyesi Nikah Salonu ile Engelsiz Parkın açılışı gerçekleştirildi.

Parkın açılışından konuşan Başkan Mehmet Keleş, "Düzce belediyesinin sosyal belediyecilik açısından anlamında ortaya koymuş olduğu çok güzel 3 tane hizmeti açıyoruz, hizmete sunuyoruz. Bunlardan birincisi şuanda önünde durduğumuz Düzce Belediyesi Nikah salonu. Aynı zamanda bununla birlikte yıllardan beri Düzce'ye hizmet eden Küçüksu parkının yeniden yapılmış hali ve Düzce'de ki engelli vatandaşlarımız için gerçekleştirilmiş ilk engelsiz park projesi de burada gerçekleştiriliyor. Bu parkın çevresinde ciddi çirkin bir duvar vardı. O duvarı kaldırdık kaldırımla parkı birleştirmek suretiyle güzel bir görüntü ortaya çıktı. İnsanlar hiçbir engele takılmadan ayakları hiç bir şeye değmeden Düzce'nin içerisinde rahatça gezebilecekler. Yakın bir gelecekte inşallah çevre yollarını bitirdiğimizde dairesel yolları bütünleştirdiğimizde trafik akışını istediğimiz dizayna getirdiğimizde İnşallah İstanbul Caddesini de trafiğe kapatarak çok büyük açık hava alışveriş merkezi ortaya çıkarmış olacağız. İnşallah onun için yapılması gereken bazı şeyler vardı alt yapı çalışmaları bunları bitiriyoruz" dedi.

Yaşlılarımız için güzel bir mekan yaptık

Belediye Başkanı Keleş, 60 yaş üstü yaşam alını oluşturduklarını belirterek "Bugün yine burayla birlikte biraz sonra bir 60 yaş üstü yaşam merkezi ile birlikte aş evi açıyoruz. 60 yaş üstü yaşam merkezi nedir? Bazı emekli olmuş birazda yaşlanmış büyüklerimiz var. Bunlar kahvehanelere gitseler oralarda rahat edemiyorlar, cadde sokak gezseler ne kadar gezecekler, evde otursalar olmuyor. Bunlar için güzel bir yaşam merkezi yaptık. Ne olacak orada? Sabah gelecekler isterlerse kahvaltılarını yapabilecekler simit, poğaça, börek tarzında şeyler çay ile birlikte meşrubatla birlikte alabilecekler. Öğle yemeklerini yiyebilecekler televizyon seyredebilecekler, kitap okuyabilecekler, küçük eğlence tarzı satranç tarzı zeka oyunu oynayabilecekler. En güzeli de sıcak bir ortamda bir birleri ile iletişim içerisinde olacaklar ve karşılıklı sohbet muhabbet edebilecekler. İnşallah bunların sayısını da arttıracağız" dedi.

Başkan Keleş; "İlkleri gerçekleştiriyoruz"

Başkan Mehmet keleş açılışta yaptığı konuşmasında aş evi ile ilgi olarak ta şu bilgileri verdi; "Biliyorsunuz daha önce hanımlar için hanımlar lokali açmıştık. Şimdi de erkekler için bir erkek lokali açmış olduk. Yanında da fakir fukaranın garip gurabanın hatta sadece fakir olması önemli değil acıkanların yemek yiyebileceği Düzce Belediyesinin ikramı olan aşevi buda Düzce'de bir ilktir. Deprem zamanları hariç Düzce'de bir aşevi olmadı bugüne kadar. Daha önceki bir dönemde evlere servis ettiğimiz bir yemek işi vardı ama böyle bir restoran tarzı yoktu. Bu eksiği de tamamlamış olmaktan büyük gurur duyuyoruz."

"Hizmet seferberliğine devam"

Başkan Keleş bir çok alanda yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler vererek şunları söyledi "Hizmet seferberliğimiz devam ediyor. Düzce'de çok büyük bir altyapı atağı başlattık. Yağmur suyu, kanalizasyon, temiz su, doğalgaz buna benzer bütün altyapıyı bitiriyoruz. Şantiyemizde oluşturduğumuz güçlü tesislerle Bölgenin en büyük asfalt şantiyesini kurduk. İki tane yeni beton santrali kurduk. Yeni taş kırma taş kesme taş eleme tesisleri kurduk. Ve inşallah bunlarla oluşturduğumuz lojistik güç ile Düzce'de ciddi anlamda iş bitireceğiz. Mesela bu sene söyleyebilirim günde 2600 ton asfalt üretiyoruz ve en kaliteli malzemeden üretiyoruz. İnşallah bu sene Düzce'nin içerisinde köy sokakları da dahil her sokak asfalt olacak. İnşallah otogarı çok yakın bir zamanda açıyoruz aslında açılmak için bir engel kalmadı. Ama oradaki dükkanların taşınmasıyla alakalı, oradaki yazahanelerin oluşması ile ilgili sorun olduğu için. Yakında inşallah Düze Lisesi parkını açıyoruz. Pazar yeri inşaatlarımız hızla devam ediyor. Bir çok tesisi bu sene inşallah Düzceliler ile hizmetle buluşturacağız. Bakın Melen Su Park projesi başladı devam ediyor. Melen Su Park 2 projesinin ihalesi yapılmıştı projesi bitti yapım ihalesine geçiyoruz. Film platosuyla ilgili sinema sektörünü Düzce'ye taşıyacak Film platosuyla ilgili ciddi gelişmeler sağlandı. Fuar kongre merkezi bilim merkeziyle ilgili dün TÜBİTAK Başkanımızla beraberdim inşallah hızlı yol alıyoruz. Yine Kentsek dönüşüm projesinin birincisini bitirdik biliyorsunuz. Kentsel dönüşüm Düzce'de çok eskiden beri konuşulduğu için bazıları bilmez şu anahtar teslimini yaptığımız var ya Camii Kebir kentsel dönüşümü temelini ben attım. Kazmasını ben vurdum 2 sene önce. İnsanlar zannediyor ki bu 10 sene önce yapılmaya başlandı. İki buçuk sene önce temelini kazmasını biz vurduk ve bugün anahtar teslimi yapıyoruz. Ve Kentsel Dönüşüm 2 projesi şuanda Bakanlar Kurulu aşamasında inşallah yakın bir zamanda onunda temelleri atılacak. Bu hizmetler içerisinde bulunduğumuz görev süresi içerisinde 24 saat çalışma saati esasına göre çalışarak ekibimizle birlikte yürütülmektedir. Düzce Belediyesi çalışıyor arkadaşlar hiç kimsenin bundan bir şüphesi, bir endişesi olmasın. Çalışmaya da devam edecek. Bunun önüne hiç bir güç hiçbir engel geçemez çalışacağız. Vatandaştan aldığımız görevle bu memleketin %55'i bize destek vermiştir seçimlerde. İnanıyorum ki bugün yaptırdığım anketler bunu ispatlıyor inanıyorum ki bugün destek %80'lara varmıştır. Ve inşallah ta katlanarak devam edecek. Birlik ve beraberlik içerisinde bu memlekete hizmet etmeye devam edeceğiz. Başka bir amacımız kafamızın arkasında başka hiçbir hesap yok. Memlekete hizmet için geldik memlekete hizmet edeceğiz. Süremizi doldurduğumuzda bu görevi inşallah bizden sonra gelen arkadaşa da gururla teslim edeceğiz."

Açılışta ayrıca yapılan konuşmalarda Düzce'ye bir çivi çakına teşekkür ettiler.

Engellilerden başkana plaket

Konuşmaların ardından Beyazay Derneği tarafından Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e yapmış olduğu hizmetler ve engelsiz parkı Düzce'ye kazandırdığı için teşekkür plaketi verdiler. Başkan Keleş, yapmış olduğu hizmet sonucu aldığı bu plaketin kendisi için çok önemli olduğunu söyledi.

Ardından engelsiz parkın açılışı gerçekleştirildi.

Açılış sonrası ilk nikahı Başkan Keleş kıydı

Daha sonra dualarla açılan Nikah Salonunda ilk resmi nikah töreni gerçekleştirildi. Zübeyde Ahmet Uğurlu çiftinin nikahını Başkan Mehmet Keleş kıyarak "Hayırlı uğurlu olsun" dileğinde bulundu. Şahitlerin ve konukların huzurunda "evet" diyen çifte evlilik aile cüzdanını Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç takdim etti. Genç, cüzdanı gelin Zübeyde Uğurlu'ya verdi.

Nikah salonun açılışının ardından protokol üyeleri diğer açılışları gerçekleştirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber