Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Mayıs 2016 - 11:03 Yorum: 0

Düzce Üniversitesi Bilim Kültür Ve Sanat Günleri Etkinlikleri Sona Erdi

Öğrencilerin sosyal gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Düzce Üniversitesinin düzenlediği "Bilim Kültür ve Sanat Günleri" gerçekleştirilen çeşitli...

Düzce Üniversitesi Bilim Kültür Ve Sanat Günleri Etkinlikleri Sona Erdi

Öğrencilerin sosyal gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Düzce Üniversitesinin düzenlediği "Bilim Kültür ve Sanat Günleri" gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle sona erdi.

Öğrenci topluluklarının da destek verdiği etkinliklerin dördüncü ve son günü, Üniversitenin Tıbbi Araştırma ve Bilim Topluluğu tarafından düzenlenen "7. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi" ile başladı. Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, Üniversitenin Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Şerif Demir, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdulkadir İskender, davetli konuşmacılar, öğretim üyeleri ve çeşitli üniversitelerden öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdulkadir İskender gerçekleştirdi. Bu tür kongrelerin; öğrencilerin akademik hayata başlangıç yapmalarını sağlayacağını ve mesleklerini en iyi şekilde sergilemelerine yardımcı olacağını ifade eden Doç. Dr. İskender, geleceğe dönük projelerin gerçekleştirilmesine de katkı sağlayacağını söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, kongreyi düzenleyen öğrencilerle gurur duyduğunu dile getirerek bu programların kişilere önemli bir vizyon kazandırdığını vurguladı. Öğrencilerden inovatif düşünmelerini ve sosyalleşmelerini beklediklerini ifade eden Prof. Dr. Şahin, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Programda konuşma gerçekleştiren Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Kongre Danışmanı Doç. Dr. Yıldız Değirmenci, 7. Tıp Kongresine danışman olarak katılmanın kendisini gururlandırdığını belirterek "Bu işin mutfağında bana yer verdiği için öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

7. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi, Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Soner Duru'nun konuşmasıyla devam etti. Bireylerin hem kendisine hem topluma yararlı olabilmesi için anne, baba sevgisiyle yetişmesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Duru, anne karnındaki çocukta yaptığı beyin cerrahisi çalışmalarından ve konuyla ilgi son gelişmelerden bahsederek konuşmasını sonlandırdı.

Açılış konuşmalarının sonrasında programın oturumlar bölümüne geçildi. Doç. Dr. Yıldız Değirmenci'nin oturum başkanlığını yürüttüğü "Hareket Bozuklukları Kliniği" başlıklı birinci oturumda tıp öğrencileri sunumlarını gerçekleştirdi. Kongredeki "Parkinson Cerrahisi" başlıklı ikinci oturumun başkanlığını yapan Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Çelik, konuyla ilgili bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. İkinci oturumda da Tıp Fakültesi öğrencileri, sunumlarıyla programa katkı sağladı.

Eğitim ve eğlenceyi birleştirerek tıp eğitimine farklı bir soluk getirmek isteyen Tıp Öğrencileri Birliği, tehlikeli hastalıklara karşı farkındalık oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla "Sen Adamı Kanser Edersin: Allah İliğinizi Versin" adlı tiyatro gösterisi düzenledi. Gösterinin ardından ünlü müzik grubu "Yüksek Sadakat" bir konser verdi. Birbirinden güzel şarkılarını seslendiren ve geceye damgasını vuran Yüksek Sadakat, öğrencilerimize coşkuyla dolu bir gece yaşattı.

Bilim Kültür ve Sanat Günleri, Ortak Yaşam Alanı'nda da gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle devam etti. Üniversitenin Havacılık ve Model Uçak Topluluğu'nun düzenlediği model uçak gösterisi, ilgiyle takip edildi. Üniversitenin topluluklarının destekleriyle gerçekleştirilen birbirinden eğlenceli yarışlarla, öğrenciler keyifli dakikalar yaşadı. Müzik topluluklarının seslendirdiği şarkılarla bir yılın yorgunluğunu üzerinden atan ve bahara merhaba diyen öğrenciler, DJ Uğur'un gösterisiyle Ortak Yaşam Alanı'nda renkli görüntüler oluşturdu.

Etkinlikler, Şafak Yılmaz tarafından verilen konserle devam etti. Başarılı bir sahne performansı sergileyen Şafak Yılmaz, Anadolu'nun çeşitli yörelerine ait birçok eseri seslendirerek güzel bir müzik ziyafeti sundu. Beğeniyle takip edilen Şafak Yılmaz, öğrenciler eşlik ettiği parçalarla unutulmaz gecenin finalini yaptı.

Dört gün süresince Düzce Üniversitesi Kampüsünde birçok bilimsel, kültürel ve sanatsal etkinliklerin düzenlendiği program, konserin ardından sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber