Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Kasım 2016 - 17:28 Yorum: 0

Düzce Üniversitesi girişimci adaylarına ilham oldu

Düzce Üniversitesi, Düzce Teknopark, Düzce Teknoloji Transfer Ofisi ve İşletme Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen "Global Girişimcilik Haftası 2016" etkinlikleri,...

Düzce Üniversitesi girişimci adaylarına ilham oldu

Düzce Üniversitesi, Düzce Teknopark, Düzce Teknoloji Transfer Ofisi ve İşletme Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen "Global Girişimcilik Haftası 2016" etkinlikleri, kendi işini kurmak isteyen geçlere yol göstererek ilham kaynağı oldu.

Girişimciliği teşvik etmek amacıyla Düzce Üniversitesi Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonu'nda dört gün süresince devam eden etkinliklerde, uzman girişimciler kendi başarı hikayelerinden örnekler vererek bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Girişimcilerin finansal kaynaklara erişimi, girişimcilik ile ilgili Ülkemizde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri, girişimcilere sağlanan destekler ve hibeler gibi birçok konuda düzenlenen paneller ile üniversite hayatının sadece derslerden ibaret olmadığı mesajı verilerek, kendisine ve çevresine faydalı fikirler üretecek bireyler yetiştirmenin önemli olduğu vurgulandı.

Gelişen ve hızla büyüyen dünya ekonomisinde söz sahibi olabilmek için inovasyonun önemine dikkat çekilen panellerde, bilgi birikimi, araç ve pazar bilgisi olmadan inovasyonun başarıya ulaşamayacağı ifade edildi.

Girişimcilerin karşılaştıkları en büyük zorlukların; bürokrasi, ticarileştirme ve satış olduğu dile getirilen etkinliklerde kuluçka merkezlerinin; motivasyon sağlama, ekip arkadaşı edinme ve her konuda beyin fırtınası yapabilme gibi yeni girişimcilerin ihtiyacı olan birçok konuda destek sağladığının altı çizildi.

Düzce Teknopark bünyesinde faaliyetlerine başlayan ve kişisel ya da ekip halinde sunulacak iş fikirlerini kabul eden D-İN81 Kuluçka Merkezi ile ilgili bilgilerin de paylaşıldığı etkinlikler, girişimcilik konusunda gençleri cesaretlendirerek "Ben de başarabilirim" duygusunu geliştirmelerine imkan sağladı.

Düzce Üniversitesi girişimci adaylarına ilham oldu

Düzce Üniversitesi girişimci adaylarına ilham oldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber