Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 28 Mayıs 2016 - 10:33 Yorum: 0

Düzce Üniversitesi İlk Doktora Sonrası Araştırmacısını Ağırlıyor

Kurulduğu tarihten bugüne kadar yaptığı başarılı bilimsel çalışmalar ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2012 yılından itibaren...

Düzce Üniversitesi İlk Doktora Sonrası Araştırmacısını Ağırlıyor

Kurulduğu tarihten bugüne kadar yaptığı başarılı bilimsel çalışmalar ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2012 yılından itibaren hazırlanan "Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi"nde yükselişini sürdüren Düzce Üniversite, yurt dışından doktora sonrası araştırmacı kabulüyle de dikkatleri üzerine çekti.

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüsnü Gerengi danışmanlığındaki "Natural Polymers/Silver Nanoparticles Composites: Synthesis, Characterization and Anticorrosion Property for Steel in 15% HCl" başlıklı TÜBITAK 2216 - (Postdoctoral Research Fellowship) projesi kapsamında Nijerya Uyo Üniversitesi'nden Dr. Moses M. Solomon, Korozyon Araştırma Laboratuvarı'nda araştırmalar yapmak üzere TÜBİTAK tarafından bir yıl doktora sonrası araştırmacı olarak kabul edildi.

Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Uygur Mühendislik Fakültesi'nin temel amacını günümüz teknolojik gelişmelerine katkı sağlayan, mevcut problemleri çözebilecek yeni teknolojiler geliştirebilen, sunulan veriyi analiz ederken mevcut literatür bilgilerini kullanabilen, yorumlama yeteneğine sahip ve uygulama becerisi yüksek mühendisler yetiştirmek şeklinde açıkladı.

Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'ın yönlendirmesiyle uluslararası işbirliklerine önem verdiklerini ifade eden Prof. Dr. İlyas Uygur, "Fakültemizin laboratuvar olanaklarının geliştirilmesi noktasında önemli mesafeler kat ettik. Tüm eksiklerimizi adım adım tamamlayacağız. Fakültemiz Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüsnü Gerengi'nin danışmanlığındaki TÜBITAK 2216 projesi kapsamında Nijerya Uyo Üniversitesi'nden Dr. Moses M. Solomon, Korozyon Araştırma Laboratuvarı'nda araştırmalar yapmak üzere TÜBİTAK'tan bir yıl kabul almıştır. Dr. Solomon bir yıl boyunca misafirimiz olacaktır" şeklinde konuştu.

Mühendislik Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Korozyon Araştırma Laboratuvarı'nda üç TÜBİTAK ve bir BAP projesi çalışmasının devam ettiğini belirten Prof. Dr. Uygur, bu yıl lisans öğrencileri de laboratuvarın olanaklarıyla TÜBİTAK 2209-B - Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı çerçevesinde tez projesi hazırladıklarını söyleyerek laboratuvardaki çalışanların İngilizce konuşmasının lisans öğrencilerine motivasyon kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.

Doç. Dr. Hüsnü Gerengi'ye bu işbirliği ve proje için teşekkür eden Prof. Dr. İlyas Uygur, "İnşallah bu işbirlikleri daha da çoğalacaktır. Üniversite yönetimi olarak; çalışan, proje üreten ve Ülkemize değer katan tüm çalışmalara elimizden geldiğince destek olmaya devam edeceğiz. Umarım Dr. Solomon, Ülkemiz hakkında çok olumlu düşüncelerle ve Ülkemize sevdalı bir akademisyen olarak aramızdan ayrılır. Bu ilk örnek girişimin, diğer bölüm ve fakültelerimize de ilham vereceği kanaatindeyim. Türk akademisyenlerin Avrupa ve Amerika gibi ülkelere doktora sonrası ileri düzey çalışmalar yapmak üzere gittiği bu günlerde, yurt dışından akademisyen kabul etmemizin gururunu yaşıyoruz" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Düzce Üniversitesi İlk Doktora Sonrası Araştırmacısını Ağırlıyor

Düzce Üniversitesi İlk Doktora Sonrası Araştırmacısını Ağırlıyor

Düzce Üniversitesi İlk Doktora Sonrası Araştırmacısını Ağırlıyor

Düzce Üniversitesi İlk Doktora Sonrası Araştırmacısını Ağırlıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber