Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 23 Mart 2018 - 11:03 Yorum: 0

Düzce Üniversitesi öğrencileri mesleki deneyimi olan mezunlarla buluştu

Düzce Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nün düzenlediği "Mezunlarla Buluşma-1" seminerinde Mühendis Recep Gürbüz, öğrencilerle...

Düzce Üniversitesi öğrencileri mesleki deneyimi olan mezunlarla buluştu

Düzce Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nün düzenlediği "Mezunlarla Buluşma-1" seminerinde Mühendis Recep Gürbüz, öğrencilerle bir araya geldi.

Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Birbir Ünal, öğrencilerin mezun olduktan sonra sektörde nelerle karşılaşacaklarını göstermek amacıyla başlattıkları mezunlarla buluşma seminerlerinin devamının getirileceğini belirtti. Mezunların sadece Düzce Üniversitesi öğrencilerinden olmayacağını diğer üniversitelerin Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi mezunlarını öğrencilerle bir araya getireceklerini söyleyen Ünal, öğrencilerin bu seminerleri kaçırmamaları temennisinde bulundu.

"Türkiye'de Elektrik Enerji Piyasasına Genel Bir Bakış" başlıklı sunumunu gerçekleştirmek için kürsüye davet edilen Mühendis Recep Gürbüz, ülkemizdeki enerji piyasasının tarihsel süreçlerini, piyasa mekanizmasını, enerji kurumlarının görev ve sorumluluklarını katılımcılarla paylaştı. Günümüzde enerji tüketiminin artması ve tüketilen bu enerjinin takibinin hatasız bir şekilde yapılabilmesi için enerji piyasasında özelleşmeye gidildiğini ifade eden Recep Gündüz, serbest piyasa ekonomisinde rekabet ortamının da oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Yakın zamanda enerji dağıtım şirketlerinin artacağını söyleyen Gürbüz, tüketicilerin firma temsilcilerinin söylemlerine özellikle dikkat etmesi gerektiğini belirtti. Gürbüz, "Faturada yazan enerji tüketim bedelinde yüzde 5 indirim yapacağız söylemi, birçok kalemden oluşan faturanın genelinde değil, sadece tek bir kalem üzerinden indirim yapılacağını anlatmaktadır" dedi.

Devletin, tüketicileri yenilenebilir enerji kaynaklarına teşvik etmek amacıyla birtakım kolaylıklar sunduğunu katılımcılarla paylaşan Gürbüz, ileride yenilenebilir enerji kaynakları kullanımın artacağı değerlendirmesinde bulundu. Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan konuşmacı, katılımcılara gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Program sonunda yaptığı başarılı çalışmalar ve sunumu için Recep Gürbüz'e Prof. Dr. Filiz Birbir Ünal tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Düzce Üniversitesi öğrencileri mesleki deneyimi olan mezunlarla buluştu

Düzce Üniversitesi öğrencileri mesleki deneyimi olan mezunlarla buluştu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber