Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Ağustos 2016 - 14:08 Yorum: 0

Düzce Üniversitesinde Arapça yaz kampı

Düzce Valiliğin onayı ile Düzce Üniversitenin öncülüğünde İlahiyat Fakültesi ve Düzce Kredi Yurtlar Kurumuyla (KYK) ortaklaşa düzenlenen, İlahiyat...

Düzce Üniversitesinde Arapça yaz kampı

Düzce Valiliğin onayı ile Düzce Üniversitenin öncülüğünde İlahiyat Fakültesi ve Düzce Kredi Yurtlar Kurumuyla (KYK) ortaklaşa düzenlenen, İlahiyat Fakültesindeki kız öğrenciler için Arapça yaz kampı gerçekleştirildi.

Konuralp'taki KYK kız öğrenci yurdunda düzenlen, İlahiyat Fakültesi Dekanı M. Faruk Bayraktar, Doç. Dr. Arif Aytekin ve öğretim üyeleri tarafından desteklenen Arapça kursunda, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fuat Akdemir ve Öğretim Görevlisi Yıldız Hızal görev yapmakta.

Tharaa Shamıa ve Ayat isimli iki Arapça öğretmen eşliğinde 45 gün sürecek olan kursta, Fakülte öğrencilerinden oluşan 13 kız öğrenciye Arapça konuşma ve dil becerilerini geliştirme eğitimi veriliyor. Ücretsiz olarak düzenlenen Arapça kursunun ibate, iaşe ve eğitim giderleri Düzceli işadamları tarafından karşılanıyor.

Ağırlıklı olarak, Arapça dilinin telaffuzu, anlama ve konuşma yönü üzerinde durulan kursta gün boyu her türlü aktivite Arapça olarak gerçekleştirilmektedir. Tamamen Arapça konuşmaya yönelik olan kursta Türkçe konuşulmamaktadır. Arapça düşünme, anlama, konuşma ve yazma gibi kişisel yeteneklerini geliştirmek için tüm etkinlikler ve dersler Arapça olarak gerçekleştirilmektedir. Bu bağlamda öğrencilerin tamamen Arapça diline odaklanması sağlanmakta.

2015-2016 yılında 103 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlayan İlahiyat Fakültesi, alanında kaliteli ve başarılı öğrenciler yetiştirmek için Arapça yaz kampı ve benzeri kursları önümüzdeki yıllarda sürekli hale getirmeyi düşünmekte. Arapça yaz kurslarını gelecek yıllarda erkek ve kız öğrencilerin yanı sıra herkese açık bir şekilde gerçekleştirmeyi hedeflemekte.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber