Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Ekim 2016 - 20:53 Yorum: 0

Düzce’de eğitimde iki proje hayata geçirildi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, "3 yıl içinde 77 bin derslik daha yapmayı ve Türkiye'nin tamamında tam zamanlı eğitime geçmeyi planlıyoruz"...

Düzce’de eğitimde iki proje hayata geçirildi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, "3 yıl içinde 77 bin derslik daha yapmayı ve Türkiye'nin tamamında tam zamanlı eğitime geçmeyi planlıyoruz" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanan DENGe ve Başarıya Bir Adım projelerinin tanıtım toplantısına katıldı.

Toplanda konuşan Bakan Faruk Özlü, hazırlanan projelerin Düzce'de daha kaliteli bir eğitim hedefine daha da yakınlaştıracağına inandığını belirterek "Kısaca Denge ismini verdiğimiz, Düzce Eğitimde Nitelik Geliştirme Projesiyle, ilimizdeki eğitim kurumları için kalite standartları oluşturacağız. Her bir eğitim kurumunun da belirlediğimiz o standartları yakalamasını sağlayacağız. Böylece eğitim kurumlarımızın halkla ilişkiler, Ar-Ge, donanım, insan kaynağı gibi alanlarda seviye atlamasını sağlayacağız. İkinci projemiz olan "Başarıya Bir Adım" Projesi ile öğrencilerimizin gelişimi için bir değerlendirme, takip ve analiz sistemi oluşturacağız. Yenilik projeyle eğitim kurumlarını, ikinci projeyle ise doğrudan öğrencilerimizi hedef alacağız. Bu iki projenin de hayırlı olmasını diliyorum. Bu projeler, kağıt üstünde gerçekten de çok iyi hazırlanmış değerli projelerdir. Uygulama aşamasında da aynı başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum. Bu iki projenin uygulama sürecini ben de çok yakından takip edeceğim. İnşallah, Düzce'deki tüm eğitim camiası olarak, bu projeleri başarıyla hayata geçireceğiz. Eğitimin ne kadar önemli bir konu olduğunu burada uzun uzun anlatmaya gerek yok. Hele hele bizim gibi genç bir nüfusa sahip olan ülkelerde, eğitimin önemi kat be kat artıyor" dedi.

AK Parti iktidarı döneminde 250 binden fazla derslik yaptıklarını işaret eden Bakan Faruk Özlü, "AK Parti iktidarları olarak, bütçeden en fazla payı eğitime ayırmaya başladık. 2002'de göreve geldiğimizde var olan öğretmen sayısını iki katına çıkardık. 2002'de 347 bin dersliğimiz vardı. Biz ise 250 binden fazla yeni derslik yaptık. Önümüzdeki 3 yıl içinde 77 bin derslik daha yapmayı ve Türkiye'nin tamamında tam zamanlı eğitime geçmeyi planlıyoruz. Bununla birlikte, eğitimde kaliteyi artırmaya da büyük önem veriyoruz. Müfredatı sürekli iyileştiriyoruz. Ancak eğitim konusunu, sadece merkezi hükümetin atacağı adımlarla istediğimiz seviyeye getiremeyiz. Gerek kamu kurumları olarak gerek STK'lar olarak, yerel düzeyde de inisiyatif kullanmalıyız. Bugün başlattığımız iki projeye benzer projelerin sayısını artırmalı ve bunları yaygınlaştırmalıyız" diye konuştu.

"Düzce örnek bir şehir olmalıdır" diyen Bakan Özlü konuşmasına şöyle devam etti; "Düzce, başarılarıyla adından söz ettirmelidir. Düzce, bu tür projeleriyle ses getirmelidir. Bu vesileyle, bu iki projenin hazırlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza Düzceliler adına teşekkür ediyorum. Projelerimizin, başta öğrenci ve öğretmenlerimiz olmak üzere, tüm Düzce için hayırlı olmasını diliyorum."

Vali Zülkif Dağlı, eğitim alanında fiziki açıdan bir çok şeyin hallolduğunu belirterek "Hazırlanan projelerle öğrencilerimizin yüksek öğrenime katılmaları açısından iyi bir duruma geleceğini tahmin ediyoruz. Fiziki olarak iyi duruma geliyoruz. Projelerde güzel biraz da olması gereken motivasyon eksikliği. Motivasyon eksikliği üzerinde durmamız lazım. Öğrenci şunu düşünmeli "Ben neden okumalıyım" ilimizde en büyük sıkıntı bu. Projelerimiz çok güzel, eğitim camiamız bunu en iyi şekilde uygulayacak" dedi.

Milletvekili Ayşe Keşir, ise "Kendini daha iyi ifade edebilen, vatan millet sevdasında olan Necip Fazıl'ın dediği gibi "Sağına soluna bakmadan fert fert ben varım" diyebilin genç istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından projelerin tanıtımı yapıldı. Bakan Özlü ardından Akçakoca ilçesine hareket etti.

Düzce’de eğitimde iki proje hayata geçirildi

Düzce’de eğitimde iki proje hayata geçirildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber