Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
13:59 Agora Fintech Fuarı, global finans ve teknoloji temsilcilerini İstanbul’da...13:59 Lastiği patlayan araç takla atıp şarampole devrildi: 1 ölü, biri bebek 2 ki...13:59 Isparta’da otomobil takla attı: 1 ölü, 4 yaralı13:57 Şehitler Abidesi’nde SOLOTÜRK gösterisi nefesleri kesti13:55 Kanala düşen tosunu itfaiye kurtardı13:55 Muğlaspor başkanı Kıyanç” Şampiyonluğa giderken şehri harekete geçirmeliyiz...13:55 Marmaris’te açıkta demirleyen gezi teknesi battı13:54 Turizmde Sivas hızına hız katacak13:52 YÖK Başkanı Özvar: "2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınını...13:50 Doğum gününde minibüsün altında kalarak hayatını kaybetti13:48 Karabük’te uyuşturucu operasyon: 2 gözaltı13:48 Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: “Uyku apnesi tanısı konan kişilerin ehli...13:47 Kazada ağır yaralanan genç 14 gün sonra hayatını kaybetti13:46 Akbank, geliştirdiği ‘büyük dil modeli’ ile müşterilerine hizmet verecek13:46 Tavandaki lambaları düzeltirken elektrik akımına kapılarak 4 metreden düştü...13:46 Başkan Köksal Üniversite öğrencileri ile buluştu13:46 Yargıtay Başkanlığı seçiminde 25. turda da sonuç çıkmadı13:45 Kahreden kaza kamerada: Baba öldü, 9 yaşındaki kızı ağır yaralı13:43 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda 177 kilometrelik Bodrum - Kuşada...13:43 Kardeşi ve işçisi silahlı saldırıda öldürülen adam: “Planlanmış, alçakça ya...
23 Nisan
Sağlık 23 Mayıs 2022 - 13:19 Yorum: 0

Düzce’de ilk kez uygulandı

DÜZCE(İHA) – Düzce'de ilk defa uygulanan tekniklerle 23 yaşındaki hastanın ön çapraz ve yan bağını onararak sağlığına kavuştu.

Düzce’de ilk kez uygulandı

DÜZCE(İHA) – Düzce'de ilk defa uygulanan tekniklerle 23 yaşındaki hastanın ön çapraz ve yan bağını onararak sağlığına kavuştu.

Düzce Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği'nde spor yaralanması sonrası ön çapraz bağ kopması olan hastalar için ilk kez uygulanan teknik daha ağrısız ve hızlı iyileşme sağlıyor.

Spor yaralanması sonrası diz ağrısı, dizde güvensizlik, yürürken boşa basma hissiyle başvuran 23 yaşında erkek hastanın muayenede ön çapraz bağın kopması nedeniyle dizin boşa çıktığı görüldü. Hastanın MR görüntülemesi sonucunda ön çapraz bağında yırtık olduğu tespit eden Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Zekeriya Okan Karaduman, hastaya ameliyat yapılmasına karar verdi. Doç. Dr. Karaduman ve ekibi, Düzce'de ilk defa uygulanan tekniklerle 23 yaşındaki hastanın ön çapraz ve yan bağını onararak sağlığına kavuşmasını sağladı.

"Daha hızlı ve ağrısız rehabilitasyona izin vermektedir"

Nadir merkezlerde uygulanabilen teknikler hakkında bilgi veren Doç. Dr. Karaduman, "Hastamıza uyguladığımız "All inside tekniği" (tamamı içerde teknik) ön çapraz onarımının iki temel özelliği bulunmaktadır. Birincisi kemiklere açılan tünellerin mümkün olabildiğince az olmasını sağlamak, ikinci olarak da ön çapraz bağı onarmak için kullanılan hamstring kaslarından sadece birisinden yeteri kadar kalın bir doku elde edip, hamstring kas gücünü korumaktır. Bu sayede ameliyat sonrası ağrı daha az olmakta, hem de daha hızlı ve ağrısız rehabilitasyona izin vermektedir" dedi.

"Uygun hastalar seçildiğinde çok iyi sonuçlar veriyor"

Hastaya, dünyada yeni yeni yapılan Düzce'de ise ilk defa gerçekleştirilen bir prosedürü de ek olarak uyguladıklarını bildiren Doç. Dr. Karaduman, "Halk arasında yan bağ olarak da bilinen anterolateral ligamant modifiye lemaire yöntemiyle yeniden inşa ettik. Bu sayede özellikle genç ve sporla uğraşan hastalarda dizi döndürücü kuvvetlerde oluşan gevşekliği kısıtlamış olduk. Bu teknik de uygun hastalarda seçildiğinde çok iyi sonuçlar veriyor" diye konuştu.

Hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu bildiren Doç. Dr. Karaduman, ameliyat sonrası rehabilitasyon programını hiçbir kısıtlılık olmadan geçirdiğini bildirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber