Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
20:22 Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık belediyenin borç bilançosunu açıkladı20:22 Doktoru darp etmişti: Mahkeme yurtdışına çıkışını yasakladı20:18 Sulusaray’da depremde panik yaparak kaçmaya çalışan 5 kişi yaralandı20:18 Ticari aracın çarptığı bisiklet sürücüsü hastanede öldü20:17 Çin: "İsrail Refah’a saldırı planından vazgeçmelidir”20:16 Depremin yaşandığı Tokat’ta okullar 1 gün tatil edildi20:10 Afrika’dan gelen toz taşınımı Adana’da etkili oldu20:10 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Tokat Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde m...20:09 Uşak’ta yapılan operasyonda çok sayıda kaçak makaron ele geçirildi20:09 Ankara’da ilginç yolculuk: Minibüsün camından sarkan köpek görenleri şaşırt...20:07 Türkiye Tanzanya arasında 6 önemli anlaşma20:06 Bursaspor’da hazırlıklar devam ediyor20:06 Tokat Valisi Hatipoğlu: "Gelen ilk haberlere göre can kaybı yok”20:05 Memur-Sen Heyeti Bakan Işıkhan’la kamu görevlilerinin çözüm bekleyen sorunl...20:04 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Aynı aktörlerin şimdi de tek ses olarak İsrail’e du...20:04 Bakırköy’de kuyumcuya silahlı saldırı: Saldırganın kaçış anı kamerada20:00 Aydın’da gıda zehirlenmesi şüphesiyle öğrenciler hastanelik oldu19:59 Sultanlar Ligi: Eczacıbaşı Dynavit: 3 - Fenerbahçe: 019:58 Kenya’da askeri helikopter düştü: 5 ölü, 3 yaralı19:58 Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul yönü 70 metre uzatılacak
Yerel 14 Ekim 2019 - 10:58 Yorum: 0

Düzce’de meslek edindirme kursları devam ediyor

DÜZCE(İHA) – Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) merkezi tarafından açılan meslek edindirme kursları devam ediyor.

Düzce’de meslek edindirme kursları devam ediyor

DÜZCE(İHA) – Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) merkezi tarafından açılan meslek edindirme kursları devam ediyor.

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı'nın himayelerinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde, kadınların psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel yönden gelişimleriyle toplumsal entegrasyonlarının sağlanması amacıyla Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) açılmıştı. Bu kapsamda 2018 Mayıs ayında faaliyete geçen meslek edindirme kurslarında yeni dönem, 7 Ekim 2019 tarihinde başladı. 5. Dönem düz dikiş makineci kursunda kayıtlı 25 kursiyer ve iki dikiş sınıfı olduğu bildirildi.

Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada "SODAM projesi ile dezavantajlı kadınların eğitim yoluyla bilinçlerinin arttırılması, istihdam edilebilmeleri için donanım kazanmalarının sağlanması ve işe yerleşmelerine aracı olunması, sosyal ve kültürel gelişimini devam ettiren, kazandığı mesleki yeterlilik sayesinde özgüven sahibi olan ve üretime katılan, toplumla barışık kadın ve genç kızların sağlıklı aile standartlarına ulaşması için faaliyette bulunulması amaçlanmaktadır. Kursiyerlerin moral, ahlaki ve manevi değerlerini güçlendirmek, cuma günlerinin manevi atmosferini yaşatmak adına İl Müftülüğü ile koordineli olarak Cuma Sohbetleri programı başlatılmıştır. Cuma sohbetleri programı her hafta Cuma günleri düzenli olarak farklı konularda Müftülük tarafından görevlendirilen Vaize aktarımında gerçekleşmektedir. Kursiyerlerimize AEP (Aile Eğitim Programı) kapsamında (ebeveynlik, sağlık ve madde bağımlılığı konularında) eğitim almaları sağlanmaktadır. Bağımlılıkla Mücadele konusunda önleyici tedbir olarak kursiyerlerle YEDAM meslek elemanları buluşturularak, eğitim almaları sağlanmaktadır. AFAD'dan afet yönetimi ve DASK konusunda bilinçlendirici eğitim desteği sağlanmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğü'nden kursiyerlerimize genel sağlık bilgileri, aile planlaması ve kanser taramaları eğitim desteği alınmaktadır" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber