Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:15 Eskişehir de toz taşımı ve gece saatlerin yer yer sis bekleniyor12:15 Başkan Zolan 1 günde 6 ilçeyi ziyaret etti12:15 Fatih’te dehşet anları kamerada: Alacak verecek tartışmasında arkadaşını de...12:14 Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"12:14 Bilecik’te duyarsız sürücüler yayaları çileden çıkarıyor12:14 5000 Evler “Özkan Çetinkaya” dedi12:14 Merkezefendi Belediyesi’nin iftar programı Başkarcı’da12:10 Dedektörle sit alanında define ararken suçüstü yakalandı12:07 Organlarını bağışlayan Vali Çelik ve Emniyet Müdürü Özdemir’e teşekkür belg...12:07 Milli Savunma Bakanı Güler ABD Temsilciler Meclisi üyelerini kabul etti12:06 Başkan Odakır: “Bütün vatandaşlarımız demokrasiye katkı sağlamalı”12:04 Yaşlı adamın öldüğü feci kaza saniye saniye kamerada12:02 Bilecik’te bilet satışı yapılan etkinlik iptal oldu, paraları iade etmedile...12:01 Hiperbarik Oksijen Tedavi Ünitesi Hizmette12:00 Bakan Tekin acı haberi Tokat’ta aldı, programlarını yarıda kesip Ankara’ya...11:59 Muhtar adayından ilginç vaat, duyan bir kez daha düşündü11:59 Eskişehir’de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü11:58 Millî helikopter motorunda önemli bir eşik daha aşıldı11:57 Lavrov: “Biz müzakereye hazırız, ancak Zelenskiy’in barış formülü temelinde...11:57 Hunat Hatun İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Kayseri’yi gururlandıran b...
Sami Er
Yerel 17 Ekim 2016 - 13:58 Yorum: 0

Düzceli depremzedeler ve gönüllüler birlikte inşaat için buluştu

Düzce'de 1999 yılında yaşanan deprem afetinde kiracı olarak yaşayan depremzedeler 17 yılın ardından evlerini inşa etmeye başladılar.

Düzceli depremzedeler ve gönüllüler birlikte inşaat için buluştu

Düzce'de 1999 yılında yaşanan deprem afetinde kiracı olarak yaşayan depremzedeler 17 yılın ardından evlerini inşa etmeye başladılar. Proje tasarım sürecinde kendilerine destek olan Düzce Umut Atölyesi bu defa inşaat çalışmalarına yardımcı olmak için Düzce'ye geldi.

Düzce Umut Atölyesi gönüllüleri, 15 - 16 Ekim Cumartesi ve Pazar günlerinde Düzce'nin Beyköy İlçesi'nde yer alan Düzce Umut Evleri Şantiyesine bir çalışma ziyaretinde bulundular. Mimarlık, şehir planlama, inşaat mühendisliği, sosyal bilimler gibi farklı disiplinlerden akademisyen ve öğrencilerin oluşturduğu gönüllüler grubu, mimari projesini Düzceli Evsiz Depremzedeler Konut Kooperatifi'nin dar gelirli üyeleri ile birlikte hazırladıkları 234 konutun inşaatlarında yine birlikte çalıştılar.

İstanbul'dan yola çıkan 50'den fazla gönüllü, kooperatif ortaklarıyla birlikte 2 gün boyunca inşaatların temel izolasyonlarında çalıştı, elektrik topraklamasına yardım etti, şantiye alanında çivi topladı, artık inşaat demirlerini geri dönüşüm için istifledi, permakültür atölyesi düzenledi.

Düzce Umut Atölyesi gönüllülerine Düzce Üniversitesi'nin Toplum Gönüllüleri'nden bir grup öğrenci daha katıldı. Gönüllüler çalışmalarını sürdürürken, Düzce Umut Evleri Projesi'nin potansiyel yeni üyeleri de Kooperatif yöneticileri ve tasarım ekibinden proje hakkında bilgi aldılar.

Türkiye'nin ilk kiracılar hareketinin 1999 Depremi'nden bu yana sürdürdükleri ısrarlı hak arama sürecinin başarılı bir sonucu olan Düzce Umut Evleri Projesi'nin Türkiye'de başka bir örneği bulunmamakta. Mimari tasarımından şantiye sürecine tüm aşamalarında kullanıcıların katılımının merkezde olduğu bu konut projesinin tüm ülke için iyi bir örnek, Düzce için ise büyük bir gurur teşkil ettiği bilincinle hareket eden gönüllüler, çalışma ziyaretlerini tekrarlama sözüyle Düzce'den ayrıldılar.

Düzceli depremzedeler ve gönüllüler birlikte inşaat için buluştu

Düzceli depremzedeler ve gönüllüler birlikte inşaat için buluştu

Düzceli depremzedeler ve gönüllüler birlikte inşaat için buluştu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber