Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 22 Kasım 2014 - 17:03 Yorum: 0

Düzceliler, lösemi hastası İlim için seferber oldu

Akçakoca Kaymakamı Pekmez:

Düzceliler, lösemi hastası İlim için seferber oldu

DÜZCE (AA) - Düzce'nin Akçakoca ilçesinde 11 yaşındaki lösemi hastası İlim Akyar için başlatılan kampanya ilgi gördü

Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanyaya duyarlılığın yüksek olduğunu söyledi.

"İlim kızımız için başlattığımız kampanyada 400 ünite kan alındı fakat sosyal medya sayesinde bu sayı oldukça yükseldi" diyen Pekmez, "Kampanyanın özelinde İlim kızımız var ama burada alınan kanlar veri bankasına gidecek. Başka ihtiyacı olan, doneleri uyuşan insanlara da yardım sağlanacak. İlim kızımız için 'inşallah uygun ilik çıkar' diye umut ediyoruz" şeklinde konuştu.

Organ bağışı konusunda Türkiye'nin dünya standartlarının altında olduğunu vurgulayan Pekmez, şunları kaydetti:

"Ülke olarak organ bağışı ve ilik veri bankası konusunda dünya ortalamasının oldukça altındayız. İnşallah bizim yaptığımız gibi bundan sonra yapılacak kampanyalar örnek olur. Bir şeylere vesile olması umudunu taşıyoruz. Kampanyamızla farkındalık yaratıldığına inanıyorum ve 'insanların dikkatini ilik veri bankasına çekmişizdir' diye umuyorum. Biz kampanya düzenledik fakat bu tür hastalığı olan insanların bundan sonra  kampanyalar düzenlenmeden ilik veri bankasından ihtiyaçlarını karşılamalarını istiyoruz. Bu da vatandaşlarımızın duyarlılığıyla olur.

Önceden veri bankalarına bağışta bulunursak problemlerin çözümü için tedbirli oluruz." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber