Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 21 Ekim 2014 - 13:03 Yorum: 0

Düziçi, termal turizme hazırlanıyor

Jeotermal su sondaj çalışmaları Çotlu köyünde başladı

Düziçi, termal turizme hazırlanıyor

OSMANİYE (AA) – Düziçi'nin Çotlu köyünde sıcak su kaynağına ulaşmak için sondaj çalışmalarına başlandı. 

Sondaj çalışmalarına ilk kazmayı vuran Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, yaklaşık 500 metre bulunduğu belirlenen jeotermal suyun sıcaklığının 40 dereceden yüksek olduğunu söyledi.

jeotermal suyun kısa sürede çıkartılıp ilçe turizmine kazandırmayı hedeflediklerini belirten Namlı, şunları anlattı:

“Sondajdan iyi bir netice çıktığı zaman sadece Düziçi'ni değil, Osmaniye’yi de etkileyecek bir proje olacak. Jeotermal su sayesinde, buralarda termal oteller, devre mülkler, özel mülk yerleşim yerleri yapımına başlanacak. Bir defa Düziçi kesinlikle ve kesinlikle kabuk değiştirecek, yeni bir Düziçi ortaya çıkacak." 

Jeotermal su sondaj çalışmalarını başlatan firmanın Genel Müdürü Bayram Özışık da, sondaj sonuçlarından iyi netice almayı umduklarını ifade etti.

3 ay içinde neticeye ulaşacaklarını ifade eden Özışık, "Beklediğimiz sonucu elde etmemiz  halinde başta Çotlu köyü ve çevre köyler olmak üzere Düziçi ve Osmaniye'de jeotermal suya bağlı olarak yatırım imkanları oluşacak” diye konuştu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber