Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Spor 22 Ekim 2014 - 17:03 Yorum: 0

e-Bilet uygulaması aynen sürecek

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, futbol müsabakalarında elektronik bilet (e-Bilet) uygulamasında değişikliğe gitmeyeceklerini, uygulamanın aynen süreceğini söyledi.

e-Bilet uygulaması aynen sürecek

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, futbol müsabakalarında elektronik bilet (e-Bilet) uygulamasında değişikliğe gitmeyeceklerini, uygulamanın aynen süreceğini söyledi.

Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Lig'de sezonun başlamasının ardından taraftarların maçlara pek alaka göstermemesi sebebi ile e-Bilet sisteminin çok aşırı tartışıldığını ve bu konu ile ilgili kendisine çok aşırı çok sayıda şikayet geldiğini anlattı.

E-Bilet konusunun, sezonun başlamasından çok aşırı evvela planlanmış yasal bir zorunluluk olduğunu vurgulayan Kılıç, sistemin ihalesinin 2013 yılının temmuz ayında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) sebebi ile gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Sürecin, hukuki çerçevesinde ilerlediğini ve sistemin uygulayıcısının da TFF olduğunu dile getiren Kılıç, şöyle konuştu:

'E-Bilet meselesi için herhangi bir farklı düşüncemiz yok. Bir değişiklik yoluna gitme gibi bir düşüncemiz de yok. E-Bilet sistemiyle ilgili birtakım argümanlarda farklılıklar görülüyor. Bazı konular da abartılıyor. Bunlar olacaktır. Bu bir geçiş sürecidir. Bir dönem, 'Geçen yıl 14 Nisan'da devreye giren bir sistemdi bu. Neden sezon sonunu beklemediniz? Yazın hazırlık yapılırdı, ona oranla girilirdi' diye yargılama aldık ama o da kanuni bir süreçti. Kanunla belirlenmiş bir tarihsel uygulamak durumundaydık. 2-2,5 yıl evvela belirlenen ve iki kez ertelenen bir kanuni sürecin devreye girmesiyle alakalı bir şey. Kanunun bize verdiği bir zorunluluk. İşi tersinden okuyalım, Koca bir yaz vakti var. Kulüplerimiz de bunu biliyordu, imza attılar. İşin içini gayet iyi biliyorlar. Biraz da her insanın gayrete girmesi gerekiyor.'

Kılıç, e-Bilet saha şahıs sayısının 400 bini geçtiği bilgisini verdi.

TFF'nin ve işi üstlenmiş şirketin, sorumluluklarıyla ilgili süre vakit denetlendiğine dikkati çeken Kılıç, 'Bu biçimde yolumuza devam edeceğiz. Takip ediyoruz. umut ediyorum ki yakın zamanda çok daha ayrıcalıklı bir noktaya geliriz' ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber