Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 19 Ağustos 2016 - 15:13 Yorum: 0

’E-tebligat’ ile kağıt ve zaman tasarrufu

Fatsa Vergi Dairesi Müdürü Cihan Sarı, "e-tebligat" sistemiyle yapılan tebligatların, kağıt, zaman ve enerji tasarrufu sağladığını söyledi.

’E-tebligat’ ile kağıt ve zaman tasarrufu

Fatsa Vergi Dairesi Müdürü Cihan Sarı, "e-tebligat" sistemiyle yapılan tebligatların, kağıt, zaman ve enerji tasarrufu sağladığını söyledi.

E-Tebligat uygulamasından kurumlar, vergi mükellefleri, ticari, zira ve serbest meslek kazancından dolayı mükellef olan gelir vergisi mükellefleri yararlanıyor. Mükellefler adına vergi dairesince düzenlenen ihbarname, ödeme emri ve diğer belgeler tebliğ ediliyor.

E-tebligatın vatandaşlara çok büyük kolaylıklar sağladığını belirten Fatsa Vergi Dairesi Müdürü Cihan Sarı, "Bu uygulama 1 Nisan 2016 tarihinde faaliyete geçti. E-tebligat başvurusunu, mükelleflerimiz, bizzat kendisi veya kanuni temsilcisi aracılığıyla yapabileceği gibi e-tebligat ile ilgili işlemleri yapmak üzere özel yetki içeren noterden alınmış vekâletnameyle vekili aracılığı ile de yapılabilir. E-tebligat başvurusu yapıldığında ve e-tebligat gönderildiğinde elektronik tebligat talep bildiriminde belirtilen telefon numarasına SMS yoluyla veya bildirilen e-posta adresine mail yolu ile bilgilendirme yapıyoruz. E-Tebligat sistemi ile gönderilen belgeler, mükellefin elektronik ortamdaki adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda tebliğ edilmiş sayılır ve ayrıca posta yoluyla tebligat yapılmaz" dedi.

E- tebligatın faydalarını belirten Müdür Sarı, "Bilgi güvenliğini ve kişisel verilerin korunmasını sağlıyor. Hizmet kalitesini arttırır. Belgenin içeriğinin başkaları tarafından değiştirilemeyeceğini garanti eder, güvenilirdir. Fiziki ortamda haftalarca süren tebligat işlemi, elektronik tebligat sistemi ile saniyeler içinde gerçekleştirilir. Elektronik tebligat sisteminde, tebligatın ne zaman yapıldığını, gönderen kurumun ve alıcının kim olduğunu, gönderilen tebligatın ve eklerinin ne olduğunu, görüntülenebildiği için herhangi bir ihtilafa yer bırakmaz. Fiziki ortamda yapılan tebligatlar ücretli iken e-tebligat ile yapılan tebligatlarda herhangi bir masraf bulunmadığından bütçeye katkı sağlar. E-tebligat sistemiyle yapılan tebligatlar, kağıt, zaman ve enerji tasarrufu sağladığı için doğanın, yeşilin ve insanlığın en büyük dostudur" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber