Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Nisan 2020 - 16:34 Yorum: 0

E-Ticaretin püf noktaları

E-Ticaret belki de en hızlı şekilde gelişen sektörlerin başında yer alıyor. Bunun altında yatan temel sebep ise bugün internetin hemen herkes tarafından kolay bir şekilde ulaşılabilir bir hale gelmiş olması var.

E-Ticaretin püf noktaları

E-Ticaret belki de en hızlı şekilde gelişen sektörlerin başında yer alıyor. Bunun altında yatan temel sebep ise bugün internetin hemen herkes tarafından kolay bir şekilde ulaşılabilir bir hale gelmiş olması var. En son verile ışığında Türkiye’de internete ulaşım %88 gibi son derece yüksek bir oranda gerçekleşmekte. İnternetin bu şekilde büyük kullanıcı kitleleri tarafından kullanılır hale gelmesi ile birlikte internet üzerinden gerçekleştirilen alışveriş hacmi de ciddi boyutlara ulaşmış durumda.

E-Ticaret faaliyetleri içerisinde birçok farklı püf noktasını barındıran faaliyetler. Online marketlerde yararlanabileceğiniz ve size avanta sağlayarak yüksek karlılık sağlayan uygulamalar bulunuyor. Bu yöntemlere hakkında bilgi sahibi olmak ve bunları sağlıklı bir şekilde hayat geçirmek ticari faaliyetlerinizdeki karlılığınızı da önemli ölçüde arttıracaktır.

Retail Arbitrage nedir, sorusu sıklıkla sorulan soruların başında geliyor. Biz de bu yazımızda sizlere bu konuda bilgi vermeyi amaçladık.

RETAİL ARBİTRAGE NEDİR VE NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Retail Arbitrage, kendi üretiminiz dahilinde olmayan herhangi bir ürünü, görece ucuz olarak temin ederek daha yüksek bir fiyat ile satıma işlemine verilen isimdir. İlk olarak amazon sitesi üzerinde uygulama alanı bulana bu sistem zaman içerisinde diğer online satış platformlarında da uygulama alanı bulmuştur. Peki, Retail Arbitrage yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

  • Bu noktada veri ulaşımı son derece önemlidir. Satışını gerçekleştireceğiniz en uygun ürüne ulaşmak için mümkün olduğu kadar fazla sayıda platformu mercek altına almanız gerekiyor.
  • Temel mantık; dönem boyunca yapılan büyük indirim kampanyalarını takip ederek indirime giren ürünleri düşük fiyat ile temin etmek. Kampanyalar sonladıktan sonra yükselen ürün fiyatı ile temin ettiğimi ürünlerin satışını gerçekleştirmek.
  • Şayet bir ürün yıl boyunca belirli aralıklarla ve sık olarak indirime giriyorsa bu ürünü temin ederek kar elde etme şansınız son derece zayıftır. Retail Arbitrage için tercih edeceğiniz ürünlerin nadiren indirime giriyor olmasına özen göstermeniz gerekmektedi.
  • Retail Arbitrage işlemi için uluslararası alanda hizmet veren ve toptan satış yapan firmaları takip etmeniz size büyük avantaj sağlayabilir. Bu şekilde, yapılacak olan indirimlerden maksimum derecede istifade edebilirsiniz.
  • Şayet bir sektörde rekabet yüksekse o sektörde satılan ürünlerde büyük indirimlerin olması daha muhtemeldir. Aramalarınızı bu ürünler üzerinde yoğunlaştırarak daha verimli Retail Arbitrage yapabilme şansınız vardır.

Retail Arbitrage nedir sorusuna doğru bir cevap verdikten ve sürecin işlemesi için kritik olan noktaları belirledikten sonra bu işlemi uygulamaya geçirebilirsiniz. Retail Arbitrage, doğru olarak uygulandığı taktirde, satıcılar için yüksek karlılık sağlama potansiyeline sahip bir uygulamadır. Bu sebeple, bu faaliyete geçmeden önce bu alanda yapılmış çalışmaları, toplanmış verileri incelemeniz süreci daha profesyonel şekilde yürütmeniz için son derece önemlidir.

ETİKETLER: E-Ticaret
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber