Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Eğitim 19 Eylül 2014 - 10:05 Yorum: 0

E-YDS yarın yapılacak

Bu yıl ilk kez yapılacak olan Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2014/1) yarın gerçekleştirilecek.

E-YDS yarın yapılacak

Bu sene ilk kere yapılacak olan Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2014/1) yarın gerçekleştirilecek. 

e-YDS, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) ile eşdeğer olacak ve adaylar YDS'ye giren adaylarla tıpkı hakları kazanacak.

e-YDS’nin ilk uygulaması İngilizce alanında, yarın Ankara’da ÖSYM Merkez Bina 2. katta olan Elektronik Sınav Uygulama Salonu'nda yapılacak. Sınav 14.00'te başlayacak ve 2,5 saat (150 dakika) sürecek.

e-YDS'ye başvuran adaylar, sınava girecekleri yapı ve salon bilgisini belli eden giriş belgelerini T.C. hüviyet numaraları ve namzet şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  internet adresinden edinecek.

Belgenin üstünde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon teferruatları ile adayın fotoğrafı bulunacak. Adayların, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken döküman üstünde fotoğraflarının görünür olmasına ihtimam göstermesi, belgelerinin renkli ve ya siyah-beyaz çıktılarını İmtihan günü yanlarında bulundurması gerekiyor. 

Giriş belgesini fotoğraf görünür bir biçimde beraberinde bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak.

Adayların sınava girebilmeleri için giriş belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı hususi hüviyet belgelerini de yanlarında bulundurmaları gerekiyor. 

Nüfus cüzdanı, pasaport, mecbur askerlik vazifesini ifa eden er/erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri hüviyet belgesi, tutuklu veya hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmi belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ilişkin pembe veya mavi kartlar hususi hüviyet vesikası şekilde kabul edilecek. 

Bunların dışındaki, sürücü belgesi, iş hüviyet kartları vb. başka bütün belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacak. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olması, İmtihan görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, İmtihan görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. hüviyet numarası bulunması ve pasaportun süresinin geçerli olması gerekiyor.

Belgelerini eksiksiz şekilde beraberinde bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak; sınava alınsa dahi sınavı geçersiz sayılacak.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber