Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 24 Nisan 2017 - 09:03 Yorum: 0

Ebeler Haftası kutlanıyor

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Başhemşiresi Fatma Tezcan, tüm ebelerin, ebeler haftasını kutladı.

Ebeler Haftası kutlanıyor

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Başhemşiresi Fatma Tezcan, tüm ebelerin, ebeler haftasını kutladı.

21-28 Nisan Ebelik Haftasıyla ilgili Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Başhemşiresi Fatma Tezcan ebelik mesleğini önemi değindi.Tezcan,"insanlığın varoluşuna kadar dayanan ve tarihin en eski mesleklerinden biri olan ebelik mesleğinin, anne adaylarının hamilelik döneminde gebeliğe hazırlık eğitimlerini gerçekleştirmek, anneliğe hazırlık programlarının uygulanmasında rol oynamak, lohusalık döneminde ise anne ve bebek sağlığını koruyarak bakımını gerçekleştirmek olduğunu ifade ederek, tüm ebelerin, ebeler haftasını kutladı.

Ebelik aile ve toplum sağlığına etki eden bir meslek grubu

Ebelik mesleğinin köklerinin insanlığın varoluşuna kadar dayandığını söyleyen Başhemşire Fatma Tezcan, ebeliğin anne ve çocuk sağlığını koruyan ve geliştiren, aile ve toplum sağlığına direkt etki eden bir meslek olarak karşımıza çıktığını ve dünyanın her yerinde doğuran kadının yanında ebelerin yer aldığını ifade etti.

Ebelik lohusalık döneminde bebek sağlığını korumak ve bakımını gerçekleştirmekle görevli profesyonel bir meslek grubu

Ebe olmak isteyen kişilerin, ebelik eğitim programına girmeye hak kazandıktan sonra programı başarıyla tamamlamasıyla ebelik mesleğini yerine getirmek üzere yasal olarak izin alabildiğini söyleyen Başhemşire Fatma Tezcan, ebeliğin hamilelik döneminde anne adayının gözetimini yapan, doğum yaptıran, lohusalık döneminde ise anne ve bebek sağlığını koruyan ve bakımını gerçekleştiren profesyonel bir meslek grubu olduğunu ifade etti.

Ebeler hamilelik döneminin birçok basamağında önemli rolde

Ebelerin cinsel sağlık ve üreme sağlığı hizmetlerinde, gebelik öncesi dönemde, gebeliğe hazırlık eğitimlerinde, doğuma hazırlık programlarının hazırlanmasında ve yürütülmesinde önemli rolü olduğunu söyleyen Başhemşire Fatma Tezcan, ayrıca ebelerin gebelik, doğum, yeni doğan bakımı, aile planlaması konularında da eğitim ve danışmanlık hizmetleri verdiğini ifade etti.

Ebelik tarihin en eski mesleklerinden

Ebelik mesleğinin tarihin en eski mesleklerinden biri olduğunu söyleyen Başhemşire Fatma Tezcan, yeni bir canlının dünyaya gelmesine yardımcı olmanın, doğum ağrısı çeken bir annenin acısını dindirmenin, aileye istek ve özlemle beklenen birinin katılımını sağlamanın, ebelerin toplum içinde saygın bir yer edinmesine neden olduğunu belirtti.

Her yıl 21 - 28 Nisan tarihlerinin Ebeler Haftası olarak kutlandığını da ifade eden Başhemşire Fatma Tezcan, ebelerin, kadının, ailenin ve toplumun sağlık danışmanı olduğunu, doğum öncesi ve sonrası ailelerin yanında olarak ve onları eğiterek sağlıklı nesillerin oluşmasına katkı sağladığını belirtti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber