Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
01:05 Bakan Tunç: “Antalya’da bir kişinin otomobilin arkasına bağlanarak sürüklen...00:50 TCMB: “Menkul kıymet tesisine ilişkin düzenleme yürürlükten kaldırılmıştır”00:46 Akaryakıt istasyonunda faciadan dönüldü: Kaza yapan otomobil pompa önünde t...00:45 İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldı...00:42 Polonyalı turisti Pamukkale’de unutup Salda’ya gittiler00:36 İş yerinde bacağından silahla vuruldu00:28 Kaza ihbarında bulundukları polislere sürpriz yaptılar00:22 Otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü ağır yaralandı00:21 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri töreni yapıldı00:19 Böyle kaza görülmedi: İnşaat çukuruna devrilen araç kamyonun kasasına girdi00:19 İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak kaldırılmaya başlandı00:10 Devler Ligi’nde finalin adı: Real Madrid - Borussia Dortmund23:48 Kuzey Makedonya’nın yeni cumhurbaşkanı Gordana Siljanovska Davkova oldu23:46 Konya’da üç tekerlekli bisiklet otomobille çarpıştı: 1 yaralı23:45 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Küba’nın bağımsızlık mücadelesinin öncüsü Jose Mart...23:44 Kayıp yaşlı kadın 300 metrelik uçurumda ölü bulundu23:39 Adana’da otomobil bisikletli yaşlı adama çarpıp kaçtı: 1 ölü23:38 Uğurcan Çakır: "İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz...23:37 Sobadan çıkan yangın iki evi küle çevirdi23:34 Tolunay Kafkas: “Trabzonspor haklı bir galibiyet aldı”
Sağlık 22 Nisan 2015 - 09:35 Yorum: 0

Ebelik tarihin en eski mesleklerinden biridir

Malatya İl Sağlık Müdürü Nail Umay Ebeler Haftası nedeni ile kutlama mesajı yayınladı.

Ebelik tarihin en eski mesleklerinden biridir

MALATYA - Malatya İl Sağlık Müdürü Nail Umay Ebeler Haftası nedeni ile kutlama mesajı yayınladı.

Umay mesajında, Ebelik tarihin en eski mesleklerinden biridir. Yeni bir canlının dünyaya gelmesine yardımcı olmak, doğum ağrısı çeken bir annenin acısını dindirmek ve aileye istek ve özlemle beklenen birinin katılımını sağlamak ebelerin toplum içinde saygın bir yer edinmesine neden olmuştur. Ebelerimiz, yeni doğmuş bir bebeğin dünyaya geldiğinde ilk karşılaştığı kişidir. Bu kutsal görev insanlığın var oluşu ile başlar. Bu nedenle ebeliğin insanlık tarihinde köklü bir geçmişi vardır. En önemli varlıklarımız olan çocuklarımız hayata adım atarken yine onlar yanı başımızdadır.

Geçmişte olduğu gibi  bugün de ebelerimiz, ülke sağlık sistemimizin, birinci basamak sağlık hizmetlerinde, hastanelerimizde ve diğer sağlık kurumlarımızda vazgeçilmez unsurlarından birisi olmuştur. Ülkemizde ve dünyada ebeler; ana-çocuk sağlığı hizmetlerini yürüten  koruyucu anne ve çocuk sağlığı hizmetleri ile birlikte doğum öncesi riskli doğumların teşhisi ve sağlık kurumlarına sevkinin  yapılmasında  gerekli tavsiyelerde bulunmanın yanında; özellikle dokuz aylık süreçte anne adayının bir nevi yaşam koçu görevini üstlenmektedir. Bebeğin dünyaya gelişiyle birlikte ebelerimizin görevi burada bitmemektedir. Yeni doğanın bakımını sağlayan  anne ile işbirliği içinde  gerekli bakım ve eğitimin verilmesinde   0-6 yaş grubu bebek-çocuk beslenme ve aşılarını yapan, aile planlaması, kişisel temizlik kuralları, ilk yardım, bulaşıcı ve sosyal hastalıklardan korunma takibi; bireye, aileye, topluma sağlık eğitimi veren, doğum, ölüm istatistik verileri toplayan ebeler, sağlık alanında yurdumuzun her köşesinde oldukça önemli ve kutsal bir görev ifa etmektedirler. Yerine getirdikleri kutsal görevi ülke geneline sunulmasında üstlendikleri görev takdire şayandır. Ebelik, sağlık danışmanlığı ve eğitiminde, yalnız kadın için değil toplum ve aile içinde önemli bir görev içerisinde yer almaktadır.

Büyük fedakârlıklar içerisinde görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan ebeler, sağlık sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Ebeler, her doğumla bir aile ile dünyayı değiştiriyor. Çocuklarımızın sağlığı için ilk dokunuş yine ebelerimizdedir. Yaptıkları hizmetlerle sağlıklı toplumların oluşmasında büyük katkıları olan ve yurdun her köşesinde büyük bir özveriyle çalışan  tüm ebelerin 21-28 Nisan Ebeler Haftasını kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber