Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 06 Mart 2015 - 16:58 Yorum: 0

"Ebru Yalçın" adına kütüphane yapılacak

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde "kitap hırsızlığı" yüzünden intihar ettiği iddia Ebru Yalçın'ın adına kütüphane yapılacak

'Ebru Yalçın' adına kütüphane yapılacak

AĞRI (AA) - Diyadin ilçesinde "kitap hırsızlığı" yüzünden intihar ettiği iddia edilen 12 yaşındaki Ebru Yalçın'ın adına kütüphane oluşturulacak.

Diyadin Belediye Başkanı Hazal Aras, yaptığı açıklamada, Ebru'nun ismini yaşatabilmek adına kütüphane kurma çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Yapacakları kütüphaneye Ebru Yalçın Halk Kütüphanesi ismini vereceklerini belirten Aras, "İntihar olayı gerçekleşti. Bu bir iddiadır. Ne olursa olsun çok üzücü bir durum. Kitaplar zaten çocukların okuması içindir" dedi.

Aras, çocukların istediği kitaba istediği zaman ulaşabilmesi için belediye olarak kütüphane kurma çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

İlçe Özel İdaresi yanında bulunan binada tadilat çalışmalarına başladıklarını kaydeden Aras, "Mobilya siparişini verdik. Boya badana çalışmaları devam ediyor. İki haftaya kadar kütüphanenin açılışını gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber