Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 26 Mart 2017 - 09:33 Yorum: 0

EBSO Kağıt Komitesi’den eğitime tam destek

Baskılı Ambalaj ve Matbaa sektörlerine nitelikli teknik eleman yetiştiren Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu'nda bulunan, "Baskıda Renk ve Kalite Laboratuvarı"...

EBSO Kağıt Komitesi’den eğitime tam destek

Baskılı Ambalaj ve Matbaa sektörlerine nitelikli teknik eleman yetiştiren Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu'nda bulunan, "Baskıda Renk ve Kalite Laboratuvarı" Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Kağıt ve Kağıt Ürünleri Meslek Komitesi önderliğinde hayata geçirildi.

Açılışta konuşan EBSO Kağıt ve Kağıt Ürünleri Meslek Komitesi Üyesi ve EBSO Meclis Üyesi Ferit Kora, "Toplum olarak birçok değerimizi kaybetmeye başladık. Birtakım konularda önem sıralarını farklı noktalara getirdik. İstenilirse destek verme noktasında her okul için bir şeyler yapılabilir. Her şeyi devletten değil, biraz vicdanımızdan, biraz içimizden geldiği gibi yerine getirelim" dedi.

Ülkeye ve insana yatırım

Eğitimin son derece önemli bir kavram olduğuna işaret eden Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Şemsi Yazıcı, "Gençlerimizi son teknoloji ile yetiştirmek çok önemli. Sektör temsilcilerimizin bize verdiği destek için teşekkür ediyorum. Buraya yapılan yatırım sadece okula değil, insana ve ülkeye yapılan bir yatırımdır" diye konuştu.

Hedef nitelikli eleman

2016-2017 eğitim öğretim yılı bahar döneminde faaliyetlerine başlayan laboratuvarda öğrenciler uygulamalı öğrenim görmeye başladı. Sektöre yönelik olarak da HuberInk Academy'nin İzmir de düzenlediği "Ofset Baskıda Renk Yönetimi" ve "Fleksıbıl Ambalaj Üretiminde Renk Yönetimi" eğitimlerinin uygulama bölümleri yeni kurulan Baskıda Renk ve Kalite Laboratuvarı'nda gerçekleştirildi. Sektöre, baskı sistemlerinde kalite ve renk yönetimi konularında daha nitelikli elemanlar yetiştirmek amacıyla kurulan laboratuvarın bir diğer amacı da üniversitedeki bilgi birikimini, modern teknik alt yapıyı sektör ile buluşturmak ve gerektiğinde sektöre eğitim vermek olduğu ifade edildi. Laboratuvarın tamamen özel sektör desteği ile kurulmuş olması sektörün İzmir'de nitelikli teknik eleman sorununu çözmek için ne kadar kararlı olduğunun ve bu konuda Ege Üniversitesi'ne olan güveninin göstergesi olarak görülüyor.

EBSO Kağıt Komitesi’den eğitime tam destek

EBSO Kağıt Komitesi’den eğitime tam destek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber