Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 24 Temmuz 2014 - 13:41 Yorum: 0

ECB veri tabanından iletişim bilgileri çalındı

Avrupa Merkez Bankası, bankanın etkinliklerine katılan ve kayıt yaptıran kişilere ait elektronik posta ve iletişim bilgilerinin çalındığını bildirdi.

ECB veri tabanından iletişim bilgileri çalındı

Avrupa Merkez Bankası (ECB), bankanın etkinliklerine eklenmiş olan ve kayıt yaptıran kişilere ait elektronik posta ve iletişim bilgilerinin çalındığını bildirdi.

ECB'nin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, veri tabanını koruma sistemine ilişkin bir güvenlik ihlali olduğu, bu nedenle ECB etkinliklerine eklenmiş olan ve kayıt yaptıran kişilere ait e-posta ve iletişim bilgilerinin çalındığı duyuruldu.

İç sistem ve pazar hassasiyetine ilişkin hiç bir bilginin tehlikeye girmediği belirtilen açıklamada, 'Söz konusu veri tabanı, ECB'nin internet sitesinde ECB konferansları ve ziyaretler bunun gibi etkinlikler için kayıtları toplama bölümüne ilişkin kullanılıyordu. Bu veri tabanı, bankanın her çeşit iç sisteminden fiziksel şekilde ayrı' denildi.

Açıklamada, olayın bir anonim e-posta hesabının, bankadan veriler için maddi tazminat arzulayan mailinden sonra ortaya çıktığı bildirildi.

Çalınan verilerin çoğunun şifreli bulunduğu lakin e-posta adresleri, bazı sokak adresleri ve telefon numaralarının şifrelenmediği anlatım edilen açıklamada, 'Banka e-posta adresleri yahut öteki bilgileri tehlikede olabilecek kişilerle iletişime geçiyor ve bütün şifreler tedbir alma amacıyla değiştirildi' denildi.

Açıklamada ayrıca, Alman polisinin konuda bilgilendirildiği ve soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber