Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:15 Eskişehir de toz taşımı ve gece saatlerin yer yer sis bekleniyor12:15 Başkan Zolan 1 günde 6 ilçeyi ziyaret etti12:15 Fatih’te dehşet anları kamerada: Alacak verecek tartışmasında arkadaşını de...12:14 Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"12:14 Bilecik’te duyarsız sürücüler yayaları çileden çıkarıyor12:14 5000 Evler “Özkan Çetinkaya” dedi12:14 Merkezefendi Belediyesi’nin iftar programı Başkarcı’da12:10 Dedektörle sit alanında define ararken suçüstü yakalandı12:07 Organlarını bağışlayan Vali Çelik ve Emniyet Müdürü Özdemir’e teşekkür belg...12:07 Milli Savunma Bakanı Güler ABD Temsilciler Meclisi üyelerini kabul etti12:06 Başkan Odakır: “Bütün vatandaşlarımız demokrasiye katkı sağlamalı”12:04 Yaşlı adamın öldüğü feci kaza saniye saniye kamerada12:02 Bilecik’te bilet satışı yapılan etkinlik iptal oldu, paraları iade etmedile...12:01 Hiperbarik Oksijen Tedavi Ünitesi Hizmette12:00 Bakan Tekin acı haberi Tokat’ta aldı, programlarını yarıda kesip Ankara’ya...11:59 Muhtar adayından ilginç vaat, duyan bir kez daha düşündü11:59 Eskişehir’de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü11:58 Millî helikopter motorunda önemli bir eşik daha aşıldı11:57 Lavrov: “Biz müzakereye hazırız, ancak Zelenskiy’in barış formülü temelinde...11:57 Hunat Hatun İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Kayseri’yi gururlandıran b...
Sami Er
Ekonomi 06 Eylül 2018 - 11:03 Yorum: 0

Eczacıbaşı’ndan açık inovasyon çalışmalarında önemli bir adım

Türkiye'nin ilk çok merkezli kurumsal inovasyon ve girişimcilik programı olduğu kaydedilen Eczacıbaşı Geleceğin Gücü, Emre Eczacıbaşı liderliğinde...

Eczacıbaşı’ndan açık inovasyon çalışmalarında önemli bir adım

Türkiye'nin ilk çok merkezli kurumsal inovasyon ve girişimcilik programı olduğu kaydedilen Eczacıbaşı Geleceğin Gücü, Emre Eczacıbaşı liderliğinde hayata geçirildi.

Eczacıbaşı Topluluğu'nun üniversiteler, araştırma-geliştirme merkezleri ve alanlarında öncü çeşitli şirketlerle işbirlikleri yaparak yürüttüğü açık inovasyon çalışmaları bir adım ileriye taşınarak, Türkiye'nin ilk çok merkezli kurumsal inovasyon ve girişimcilik programı olan Eczacıbaşı Geleceğin Gücü hayata geçirildi. Programın liderliğini ise, Emre Eczacıbaşı üstlendi. Eczacıbaşı Geleceğin Gücü programı için Mayıs ayında başlayan başvuru süreci, Ağustos ayında sona erdi. Türkiye'nin önde gelen kuluçka merkezleriyle işbirliği yaparak başlatılan programda başarılı olan girişimciler, Eczacıbaşı Topluluk kuruluşlarıyla somut iş birlikleri imkânına sahip olacak.

Eczacıbaşı Geleceğin Gücü programının, Eczacıbaşı Topluluğu'nun odaklandığı sektörlerde ve iş alanlarında faaliyet gösteren girişimcilerle iş birlikleri kurmak amacıyla tasarlandığını belirten Emre Eczacıbaşı, "Program, girişimleri destekleyip büyüterek girişimcilik ekosistemini güçlendirirken Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşları, iş ortakları ve müşterileri için yüksek katma değer oluşturacak yenilikçi ürün, hizmet, süreç ve iş modellerine ulaşmayı hedefliyor" dedi.

Dünyanın yepyeni bir döneme doğru hızla ilerlediğini vurgulayan Emre Eczacıbaşı, "Biz de topluluk olarak bu yeni döneme uyum için gerekli adımları açık inovasyonla atıyoruz. Bu yeni dönemde topluluğumuzun, ülkemizde açık inovasyona verdiği önem ve bundan sağladığı verimle dikkat çekeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi KWORKS stratejik iş ortaklığıyla yürütülen programın diğer iş ortakları arasında Anadolu Üniversitesi Ar-Ge ve İnovasyon Koordinasyon Birimi ARİNKOM TTO, Ege Teknopark, İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezi, ODTÜ Teknokent ve Teknopark İstanbul yer alıyor. Bu sayede girişimciler, konumları veya çalıştıkları alan doğrultusunda en uygun kuluçka merkezinde girişimlerini büyütme ve ölçekleme imkânı bulacak.

Yapılan bilgilendirmede; 2018 yılında ana teması "banyoda sağlık ve güvenlik çözümleri olan programa; sağlık teknolojileri, medikal teknolojiler, biyoteknoloji çözümleri, akıllı yaşam uygulamaları, veri ve analitik çözümleri, erişilebilirlik çözümleri, sürdürülebilir yaşam, akıllı güvenlik çözümleri alt odak alanlarıyla ilgili girişimler de başvurdu. Programa katılmaya hak kazanan girişimciler, 12-18 ay boyunca keşif, doğrulama ve ölçekleme aşamalarından geçecek. Girişimciler, Eczacıbaşı Topluluğu'nun ve işbirliği yapılan kuluçka merkezlerinin bilgi birikimi ve iş ağlarından yararlanma şansı yakalayacak, teorik ve yoğun pratik mentorluk, tanıtım desteği, altyapı ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanacak.

Program sonunda Eczacıbaşı Topluluğu üst yönetimi temsilcileri ve işbirliği yapılan kuluçka merkezlerinin ilgili kişilerinden oluşacak olan jürinin katılımıyla sunum günü düzenlenecek ve girişimciler iş modeli ve ürünlerini sergileme şansı yakalayacak. Girişimciler, Eczacıbaşı ile potansiyel iş birliği fırsatı, uygulanabilirlik, takım yetkinliği, pazar büyüklüğü, ölçeklenebilme potansiyeli, rekabet avantajı gibi kriterler doğrultusunda değerlendirilecek. Değerlendirme sonucunda başarılı olan girişimciler ise Eczacıbaşı Topluluk kuruluşlarıyla somut iş birlikleri imkânına sahip olacak.

Eczacıbaşı’ndan açık inovasyon çalışmalarında önemli bir adım

Eczacıbaşı’ndan açık inovasyon çalışmalarında önemli bir adım

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber