Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Ekim 2016 - 20:03 Yorum: 0

Edirne Baro Başkanı Yıldırım güven tazeledi

Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım, genel kurulda yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

Edirne Baro Başkanı Yıldırım güven tazeledi

Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım, genel kurulda yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

Edirne Barosu'nun 46'ncı Olağan Seçimli Genel Kurulu yeni baro hizmet binasında gerçekleştirildi. Edirne Barosu Konferans Salonu'nda yapılan seçimde başkanlık için yarışan adaylardan Av. Özgür Yıldırım 306 oyun 175'ni alarak güven tazelerken, diğer aday Av. Alper Pınar ise 129 oy aldı. Avukat Özür Yıldırım başkanlığındaki Edirne Barosu'nun yeni yönetim kurulunda Av. Evşen Kabaklı, Av. Osman Barbaros Akgül, Av. Sinan Tekin, Av. Ulaş Pamukçu, Av. Kaan Polat, Av. Atalay Tutal, Av. Tülin Kutlu, Av. Burak Güngörmedi, Av. Gökhan Karakoç, Av. Koray Uymaz yer aldı.

Denetleme kurulu üyeliklerine ise Av. Mehmet Sefa, Av. Murat Gürkan ve Av. İsmail Aksu seçilirken, Disiplin Kurulu üyeliklerine Av. Muzaffer Çelik, Av. İsmail Metin Kayan, Av. Ufuk Kanışkan, Av. Aydoğan Garagon, Av. Mümin İriş seçildi. Av. Mete Türkay ile Av. Coşkun Molla ise Türkiye Barolar Birliği Delegesi oldu.

Genel kurulun divan başkanlığını Av. Göksen Olgaç yaptı. Genel kurulda ilk olarak Baro Başkanı Özgür Yıldırım, faaliyet raporunu sundu. Yıldırım, Edirne Barosu'nu 3 bin 500 metrekarelik yaklaşık 7 milyon liraya mal olan bir tesise kavuşturduklarını belirterek, "Görev süremiz boyunca avukatlık onurunu ve mesleği düzenini koruduk. Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik hak ihlallerine karşı avukatlık mesleğini ve meslektaşlarımızı savunduk. Mesleğimize, meslektaşımıza, mesleğimizin onuruna dil uzatanın dilini kopardık. Asla taviz vermedik, vermeyeceğiz de. Allah birlik beraberliğimizi bozmasın. Kim kazanırsa kazansın kazanan yine baromuz olacaktır. Bize bugüne kadar teslim edilen bayrağı, görevi en yukarıya çıkarmak için elimizden geleni yaptık. Baromuzda çağ atlattığımızı düşünüyorum. Bize yeniden görev ve yetki verirseniz biz yine bayrağı en yukarıya doğru taşımak arzusu ve azmindeyiz. Meslektaşım Av. Alper Pınar'a ve tüm kurullara aday olan meslektaşlarıma başarılar diliyorum. İnşallah bu genel kuruldan daha da güçlenerek çıkarız. Birlik ve beraberliğimiz daha da artar ve kenetleniriz" dedi.

"Savunma mesleği itibar kazandı"

Baro Başkan Adayı Avukat Alper Pınar ise, göreve gelmesi halinde meslektaşlarının her türlü sorunuyla ilgileneceğini belirterek, "Vaat çok önemlidir. Türkiye 7-8 yıldır çok olağanüstü bir dönemden geçiyor. "Savunma mesleği değer kaybediyor, avukatlar itibar kaybediyor" diye düşünürken esasen gerek Balyoz, Ergenekon davaları gerekse şu anda olağanüstü süreçten geçtiğimiz FETÖ soruşturmalarında esasen savunmanın itibarının yükseldiğini gördük. Savunma mesleği itibar kazandı. Herkes bir savunmana ihtiyaç duydu. Hukukçular, avukatlar hukuk temelinde mücadele ettiler. Bunu göz ardı edemeyiz. Biz yetkinlik anlamında avukatların mesleki yetkinliğini, tecrübesini, kültürünü, birikimini artırmak zorundayız. Baroların asli görevi budur. Seminerler, çalıştaylar yapmak zorundayız. 20 Temmuz'da faaliyete geçen bölge adliye mahkemeleri ile ilgili bir tek seminer yapılmamıştır. Güzel hizmet binası için sayın başkana ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Biz hizmetleri baro için yaparız. Biz de eğer seçilirsek hizmetleri baromuz için yapar, sizlere daha sonraki genel kurulda teşekkür eder, hizmete talipli istekli diğer meslektaşımıza bayrağımızı devrederiz. Sosyal sorumluluk projelerini hiç önemsemedik. Edirne Barosu'nun avukatları saygın ve entelektüeldir, olmalıdır. Avukat yaşantısıyla, saygınlığıyla ve ciddiyetiyle itibar kazanır. Bize destek verin. Hizmete talibim, kararlıyım, cesurum, her türlü fedakarlığı yapacağım. Hiçbir zaman hayatımda zorluklardan yılmadım. Zaten saygın olan baromuzun itibarını, ciddiyetini sürdürecek ve çok güzel işler yapacağız. Baromuz için hayırlı ne ise o olsun" şeklinde konuştu.

Mesleğe yeni başlayanlar az aidat ödeyecek

Öte yandan genel kurulda, avukatlık mesleğine yeni başlayanların yıllık baro aidat ödemelerinde ilk 2 yıl yüzde 50 indirim yapılması kararı oy çoğunluğuyla kabul edildi. Gündemdeki diğer maddelerin görüşülmesinin ardından seçime geçilerek oy kullanıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber