Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 11:58 Yorum: 0

Edirne Belediye Başkanı Gürkan:

"Kentte yapımı devam eden yağmur suyu toplama kanalları sayesinde, caddelerde oluşan su birikintileri asgari düzeye düşecek"

Edirne Belediye Başkanı Gürkan:

EDİRNE (AA) - Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentte yapımı devam eden yağmur suyu toplama kanalları sayesinde, caddelerde oluşan su birikintilerinin asgari düzeye düşeceğini söyledi.

Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yağmur suyu toplama kanallarının yapım ve onarım çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Daha önce yağmur suyu toplama konusunda kentte ciddi sorunlar olduğunu ifade eden Gürkan, şöyle konuştu:

"Kentte yapımı devam eden yağmur suyu toplama kanalları sayesinde, caddelerde oluşan su birikintileri asgari düzeye düşecek. Yağmur suyu toplama kanalları zaman zaman kanalizasyon hatları ile birbirine bağlanmış. Bunları ayırma ve düzenleme çalışmaları yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’dan kiralama usulü ile iki tane büyük kombi aracı getirdik. Binlik bir hattımız ana hattımız vardı. Yüzde 70'i tıkalı olan hattın temizliğini robot kamera sistemiyle yaptık. Birkaç gün içinde çalışma bitecek."

Gürkan, Edirne'ye ayrıca 20 kilometrelik yağmur suyu toplama kanalı hattı döşediklerini dile getirdi. Arızalı ya da hat olmayan bölgelere de hat döşediklerini aktaran Gürkan, kanalizasyon hatlarına da ilaveler yapacaklarını kaydetti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber