Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 14 Ekim 2016 - 17:53 Yorum: 0

Edirne Belediye Başkanı Gürkan: "Türk milletinin hiçbir ferdi uşak olmamıştır"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bakan Nabi Avcı ile Kırkpınar stadının yapımı için görüştüğünü belirterek, "Bütün problemleri çözerek...

Edirne Belediye Başkanı Gürkan: 'Türk milletinin hiçbir ferdi uşak olmamıştır'

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bakan Nabi Avcı ile Kırkpınar stadının yapımı için görüştüğünü belirterek, "Bütün problemleri çözerek stadın yapımına başlayacağız ve önümüzdeki yıl yeni stantta yağlı güreşleri düzenleyeceğiz" dedi.

CHP Gençlik Kolları'nın Saraçlar Caddesi'nde düzenlediği aşure ikramına katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, etkinlik sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak, gündemi değerlendirdi. SODEM'e üye olan bir belediye olarak geçen hafta Brüksel'e gittiğini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ekim ayında Avrupa Parlamentosu'nda yapılan Open Days adlı toplantılara katıldığını söyledi. Brüksel'de çeşitli toplantılar, paneller, söyleşiler ve görüşmeler gerçekleştirdiklerini anlatan Gürkan, "Amacımız AB'ye giriş sürecinde sosyal demokratların Türkiye'de uygulamalarını anlatmak, paylaşımları anlatmak, ayrıca neler yaptığımızı, AB'ye nasıl baktığımızı ve AB ile Türkiye arasında ki ilişkileri hem sosyal demokrat perspektifi acısında daha sağlam bir zemine oturtmak amacıyla bir lobi faaliyeti yürütüyoruz. Bu yıl oldukça iyi geçti. Geçtiğimiz yıl Avrupa Parlamentosu'nda konuşurken, AB'nin Sınır Ötesi İşbirliği Projeleri'nin dağıtımında haksızlık yaptığına dikkat çekmiştim. Oranları vermiştim. Bu yıl gittiğimizde Bölgeler Komitesi Başkanı şunu söyledi; "Edirne Belediye Başkanı geçen yıl söylemişti. İnceledik ve haklı olduğunu gördük. Yeni düzenlemeler yapıyoruz" dedi. Demek ki üzerine düşüldüğünde doğru geri dönüşler alabiliyoruz" diye konuştu.

"Kırkpınar stadı için Bakan Avcı'yla görüştüm"

Brüksel'deki toplantıdan Kültür Turizm Bakanı Nabi Avcı ile görüşmek için erken ayrıldığına dikkat çeken Gürkan, "Edirne Milletvekilimiz Sayın Rafet Sezen, Edirne Valisi Günay Özdemir, Gençlik ve Spor Bakanı Danışmanı, Eski Çanakkale Milletvekili İsmail Taşdemir ile birlikte Bakan Avcı ile görüştük. Sayın Bakan, Kırkpınar Güreş alanının projesine destek veriyor. Bütün problemleri çözerek, stadın yapımına başlayacağız ve önümüzdeki yıl yeni stantta yağlı güreşleri düzenleyeceğiz" dedi.

Kırkpınar Alanı Rekreasyon Projesi'nin ise devam ettiğini açıklayan Gürkan, "Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi ve Kırkpınar Alanı Rekreasyon Proje'mi hem Marmara Belediyeler Birliği'nden hem de Tarihi Kentler Birliği'nde iki kez üst üste birincilik aldı. Bunlar çok önemli ödüllerdi. Çünkü bu iki birlik Türkiye'nin en köklü, birlikleridir. Gerçekten projeleri değerlendirmede en yetkin kuruluşlar. Dolayısıyla aynı iki projede birincilik ödülü alabilmek, bizim bu projeleri doğru yaptığımızı teyit eder" ifadelerini kullandı.

"Türk milletinin hiçbir ferdi uşak olmamıştır"

Yeni Seçilen Baro Başkanı'nın açıklamalarını sosyal medyada okuduğunu ve çok şaşırdığını anlatan Gürkan, "Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım diyor ki, "Herkes yanındaki uşağa, şoföre, garsona dikkat etsin. Sahip çıksın" şoförlük ve garsonluk çok onurlu, kutsal mesleklerdir. Ne şoförlük, ne de garsonluk küçümsenecek, ötekileştirilecek, hor görülecek bir meslek değildir. Siz kendinizi çok büyük görebilirsiniz, mesleğiniz çok popüler bir meslek olabilir. Ama önemli olan o mesleği nasıl doldurduğunuzdur, o mesleğe ne kattığınızdır. Dünyanın en çok kabul edilen bir mesleğine sahip olsanız bile, sizin o mesleğe verdiğiniz ve sizin o meslekten aldığınızın kıyaslamasını yapmak gerekir" şeklinde konuştu.

Türk milletinin hiçbir ferdinin hiçbir zaman uşak olmadığını anlatan Gürkan, "Bizim uşağımız yok. Onun uşağı varsa bilmiyorum. Ama benim uşağım hiç olmadı. Hayatım boyunca da hiç kimseye uşak olarak bakmadım, bakmayacağım da. Baro seçimlerine gelince; Özgür kardeşimi ben arayıp tebrik ettim ama ben onu tebrik ettiğimde o baro kapalı grubunda o açıklamayı zaten yapmış. Bilseydim tebrik etmezdim. Bu tebriği de yapmazdım. Ani çıkışları var. Ama her defasında özür diler. Tekrar özür diler mi bilemem ama haddini aşmıştır. Özgür kardeşim bir tane avukatı aradığımı, oy istediğimi kanıtlayabilirse ben belediye başkanlığını bırakacağım ama yapamıyorsa onu müfteri, namert ilan edeceğim" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber