Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 29 Mart 2017 - 11:58 Yorum: 0

Edirne Belediyesi çimini kendi üretiyor

Edirne Belediyesi, yeşil alanlarda kullanılacak çimleri yetiştirmek için kendi bünyesinde bulunan 14 bin metrekare alanı "çim tarlası" olarak düzenledi.

Edirne Belediyesi çimini kendi üretiyor

Edirne Belediyesi, yeşil alanlarda kullanılacak çimleri yetiştirmek için kendi bünyesinde bulunan 14 bin metrekare alanı "çim tarlası" olarak düzenledi. Edirne Belediyesinin park ve diğer yeşil alanlarda kullanılacak çimi üretmeye başladığını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Bu sayede önemli oranda tasarruf sağladık" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın bir süre önce verdiği talimatla, mülkiyeti belediyeye ait olan Sarayiçi'ndeki 8 bin metrekare ve Karaağaç'taki 6 bin metrekare alan çim tarlasına dönüştürüldü. Belediye, şehir merkezinde toplam 1 milyon 300 bin metrekare yeşil alanda kendi ürettiği ve rulo kesimini yaptığı çimleri kullanmaya başladı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye olarak gerçekleştirdikleri çalışma ile önemli oranda tasarruf sağladıklarını belirtti. Alanlarda 1'inci sınıf peyzaj çim tohumu kullandıklarını belirten Gürkan, rulo çim fiyatlarının piyasadan karşılanmasının maliyetli olduğuna dikkat çekti.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından bu alanların işletildiğini belirten Gürkan, "Peyzaj çalışmalarımızda gerekli olan en önemli malzemelerden biri de çim. Çim için gerekli kültür tohumlarını alıp bu alanlara ektik. Park ve yeşil alanlarda bakım ve yeni oluşturulan alanlar için rulo çim ihtiyacımızı buradan karşılıyoruz. Kendi ekiplerimiz bu alanlardaki çimi rulo makineleri ile alıp gerekli yerlere monte ediyor. Rulo çim ihtiyacımızı kendi imkanlarımızla sağladığımız için de önemli oranda tasarruf yaptık. İhtiyaçlar doğrultusunda yeni alanlar oluşturma imkanımız bulunuyor" dedi.

Rulo çimler ihtiyaç kapsamında mevcut alanlarda sabah saatlerinde ekipler tarafından 50 santim parçalar halinde kesilerek rulo haline getiriliyor ve sonrasında kaplama yapılacak park ve yeşil alanlara naklediliyor. Kesim yapılan alanlara sonradan yine çim tohumu atılarak üretime devam ediliyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber