Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Kasım 2016 - 16:03 Yorum: 0

Edirne kadın dayanışması meydanlarda

Edirne Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü'nde, Edirne'deki tüm Kadın Sivil Toplum Örgütleri'ni "Edirne Kadın...

Edirne kadın dayanışması meydanlarda

Edirne Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü'nde, Edirne'deki tüm Kadın Sivil Toplum Örgütleri'ni "Edirne Kadın Dayanışması" adı altında tek çatı altında bir araya getirdi.

Edirne Belediyesi'nin çağrısına cevap veren tüm Kadın Sivil Toplum Örgütleri, Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nün organizasyonu ile aylar öncesinden başlatılan çalışmalar sonucunda, 25 Kasım'da tek ses olarak Edirne'de seslerini duyuracaklar.

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı, belediyenin öncülüğünde tüm kadın STK'ları bir araya getirmenin önemli olduğunu ifade ederek, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü'nde Edirne'de farklı farklı etkinlikler yapmak yerine, tek çatı altında bir araya gelerek güçlü bir kadın etkinliği gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

Edirne Kadın Dayanışması, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında, 25 Kasım 2016 Cuma Günü saat 12.30'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapacak saat 13.00'da Saraçlar Caddesi'nde ki basın açıklamasının ardından, Edirne Sahne Meydan Tiyatro Topluluğu'nun tiyatro gösterimi ile sanatçı Hande Erzen eşliğinde "Kadınlar Vardır" şarkısını seslendirecekler.

27 Kasım 2016 Pazar Günü saat 14.00'da, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü'nün "Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet" konulu konferansı gerçekleşecek. Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı, konferansa tüm kadınların davetli olduğunu belirterek, "Tüm Kadınlarımızı eşleri ve çocukları ile konferansımıza bekliyoruz. Çocuklarımız için ETSO'da çocuk oyun alanı hazırladık. Anneler, babalar konferansı dinlerken, çocuklarımız dışarıda eğitmenler eşliğinde oyunlar oynayacak" dedi.

Edirne Kadın Dayanışması, son etkinliğinde ücretsiz film gösterimi yaparak, kadına karşı şiddetin son bulması için farkındalık yaratacak. 27 Kasım 2016 Pazartesi Günü saat 19.00'da özel bir sinema salonunda "Kelebekler Zamanı" filminin gösterimi tüm halka açık yapılacak.

Takındı, Edirne'de kadınların sadece bir gün değil her daim birlikte olabildiklerini gösterebilmek için bir araya geldiklerini ifade ederek, "Edirne Kadın Dayanışması olarak düzenlediğimiz tüm etkinliklerimiz ücretsizdir" dedi.

Edirne Belediye Başkanlığı öncülüğünde tek çatı altında toplanan Edirne Kadın Dayanışması'na destek veren kurumlar ise, "Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, Cumhuriyet Kadınları Derneği Edirne Şubesi, Edirne Cemevi Kadın Kolları, Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, Edirne Sahne Meydan Tiyatro Topluluğu, Edirne Tüm Yerel-Sen Kadın Komisyonu, Ekame-Der, Halkevci Kadınlar, Kesk Kadın Komisyonu, Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları, Trakya Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama Araştırma Merkezi, Türk Kadınlar Birliği, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Üniversiteli Kadın Kollektifi" olarak bildirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber