Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 11 Mart 2015 - 13:58 Yorum: 0

Edirne Tabip Odası Başkanı Tanrıkulu:

"Hekimlerin özlük hakları ne yazık ki henüz istediğimiz boyutta değil"

Edirne Tabip Odası Başkanı Tanrıkulu:

EDİRNE (AA) - Edirne Tabip Odası Başkanı Ertuğrul Tanrıkulu, doktorların özlük haklarının ne yazık ki henüz istedikleri boyutta olmadığını söyledi.

Tanrıkulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir pratisyen hekimin net maaşının 2 bin 293 lira olduğunu belirtti.

Memurlukta en son kademe olan 1'in 4'ündeki bir pratisyen hekimin net maaşının 2 bin 293 lira olduğunu belirten Tanrıkulu, şöyle konuştu:

"1'in 4'ündeki bir uzman hekimin net maaşı da 2 bin 558 liradır. Liseden sonra 6 yıl tıp okuyorsunuz. Tıptan sonra uzmanlık sınavına giriyorsunuz, orada da en az 5-6 yıl uzmanlık için uğraşıyorsunuz ve net olarak elinize geçen maaş 2 bin 558 lira. Emekli pratisyen hekimin net maaşı 2 bin 40 liradır ama döner sermayeden fazla para alıyorlar diyebilirsiniz. Bu maaş emekliliğe yansımıyor. Hekimlerin özlük hakları ne yazık ki henüz istediğimiz boyutta değil."

Tanrıkulu, halkın, doktorların sürekli ücretleri için mücadele ettiğini düşünmemesini istedi. Özlük hakları için mücadele ettiklerini vurgulayan Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Biz istiyoruz ki bütün meslek grupları hak ettiği maaşı alsın. Bunlar yetmezmiş gibi son 10 yıldır performans sistemi uygulanıyor. Bu sistem iş barışını ortadan kaldırdığı gibi insanları para olarak görmeye itmiştir. Yani ne kadar çok hasta bakarsanız, o kadar çok döner sermaye alırsınız konumuna getirdi. Bir hekim günde 75 hasta bakamaz ama belli bir sermaye alabilmesi için hekimin durmadan hasta bakması gerekiyor. Hekimlerimiz çok hasta baktığı, hastalarımız da kendileri ile yeterince ilgilenilmediği için mutsuz. Bu performans sisteminden vazgeçilmelidir. Maaşlarımız emekliliğimize yansımalıdır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber