Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Eylül 2014 - 16:48 Yorum: 0

Edirne tava ciğeri, Tekirdağ'da tanıtıldı

Edirne tava ciğeri, Tekirdağ'da düzenlenen "Karadeniz Havzası Geleneksel El Sanatları ve Tanıtım Günleri" fuarında görücüye çıktı

Edirne tava ciğeri, Tekirdağ'da tanıtıldı

TEKİRDAĞ (AA) - Trakya Kalkınma Ajansı'nın (TRAKYAKA), Karadeniz Havzasında yer alan 7 ayrı ülkeden 9 ortağı ile uygulanan "Karadeniz Havzası Turizm Yolları Projesi" faaliyetleri çerçevesinde, Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde açılan "Karadeniz Havzası Geleneksel El Sanatları ve Tanıtım Günleri" fuarında, Trakya'nın geleneksel lezzeti Edirne tava ciğeri görücüye çıktı.

Edirne Tava Ciğerini Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, Edirne'yi temsil etmek ve tava ciğerini tanıtmak amacıyla fuara katıldıklarını söyledi.

Edirne tava ciğerinin Tekirdağ köftesi ile arkadaş olduğunu belirten Dinar, "Edirne Tava ciğeri ile katıldık buraya ama iyi ki de gelmişiz. Tekirdağ'ın mükemmel bir lezzeti var, köftesi var. Biz de misafir geldik, ona yoldaş, arkadaş olalım dedik burada" dedi.

Dinar, fuarda Edirne tava ciğerine ilgi gösterildiğini ifade ederek, "Edirne tava ciğeri zaten dünyada bir marka oldu. Kendisi de tescillenmiş vaziyette. Biz de gittiğimiz her tarafta Edirne tava ciğerini, Edirne'yi anlatmaya çalışıyoruz. Bu tanıtımların da çok faydası var. Bu yapılmış olan organizasyona da mükemmel bir ilgi var. Burada olmaktan çok mutluyuz" diye konuştu.

Yurt dışından gelen katılımcıların tava ciğerini çok beğendiğini anlatan Dinar, şunları kaydetti:

"Yurt dışından fuara katılanlara ikram ettik. Tabi biz misafiriz ama onlar daha da misafirler. Öncelikle kendilerine ikram ettik. Kendileri giderken evlerine götüreceklerini söylediler. Yani zaten Edirne tava ciğerini paketledikten sonra yaklaşık 10 saat yolculuğa dayanıyor. Herhalde kendi ülkelerine de götürecekler buradan."

Fuarda, Bulgaristan, Yunanistan, Ukrayna, Litvanya ve Gürcistan ile Trakya Bölgesi ve Doğu Marmara Bölgesi'ndeki el sanatları ve yöresel lezzetler de tanıtılıyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber