Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Ağustos 2016 - 15:48 Yorum: 0

Edirne Valisi Günay Özdemir: "Hızlı tren Edirne’nin önemini arttıracak”

Edirne Valisi Günay Özdemir, "Marmaray'ın açılması ve onun ötesinde yarın açılacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile beraber Edirne'nin önemi çok...

Edirne Valisi Günay Özdemir: 'Hızlı tren Edirne’nin önemini arttıracak”

Edirne Valisi Günay Özdemir, "Marmaray'ın açılması ve onun ötesinde yarın açılacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile beraber Edirne'nin önemi çok daha ortaya çıkacak" dedi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Özdemir, "Türkiye'de ve bölgemizde çok ciddi gelişmeler oluyor. Özellikle bu ulaşım konusunda Marmaray'ın açılması ve onun ötesinde yarın açılacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile beraber Edirne'nin önemi çok daha ortaya çıkacak. Çünkü Edirne, eski İpek Yolu olarak bilinen Pekin'den Londra'ya kadar uzanan İpek Yolu üzerinde medeniyetlerin ve ticaret merkezlerinin kurulduğu bir şehir. Yıllar itibarı ile de Edirne bu medeniyet merkezi olma vasfını son dönemde biraz kaybetmiş durumda. Bu demiryolu ve köprünün açılmasından sonra Kapıkule Sınır Kapısı çok daha önemli hale gelecek" dedi.

Özdemir, "Edirne'nin bu konudaki altyapısının da bizim valilik olarak kamu kuruluşları, mahalli idareler, sivil toplum örgütleri ve Edirne halkı olarak bu konuda ciddi bir çalışma içine girmemiz gerekiyor. Çünkü, dünyada şu anda en fazla kara yoluyla geçiş yapan bir sınır ili ve sayı olarak 3 milyon civarında yolcu kapasitesi olan bir gümrük kapısı olmamıza rağmen bunun nimetlerinden çok fazla faydalanamıyoruz. Tanıtım anlamında da bu konuda çok fazla faydalanamıyoruz. Bunu bir şekilde tüm Edirne halkıyla beraber bir çalışma içine girmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber